Demir Fiyatları El Yakıyor! Demirin Ton Fiyatına Bin TL Zam Geldi

Emtia piyasası hareketli günler yaşamaya devam ederken küresel piyasalarda demir ve bakır fiyatları rekor üzerine rekor kırıyor. Yaşanan yükseliş iç piyasada inşaat sektörü ve müteahhitlerin zorlu günler geçirmesine neden olurken özellikle de kamu müteahhitleri iflas etme noktasına geldiklerini belirterek önlem alınmasını istedi. Fiyat farkı kararnamesi çıkar mı, konut fiyatlarına zam var mı?
Demir Fiyatları El Yakıyor! Demirin Ton Fiyatına Bin TL Zam Geldi

Küresel emtia piyasası son derece hareketli günler geçirmeye devam ederken dış piyasalarda yaşanan gelişmeler iç piyasada demir fiyatlarına da olumsuz yansımaya devam ediyor.

İnşaat maliyet endeksi sürekli olarak yukarı yönlü hareket ederken yaşanan bu artış özellikle de düşük fiyatlar üzerinden hesaplama yaparak ihale alan kamu mütaehhitlerini mağdur etmeye devam ediyor.

DEMİR FİYATLARINA 10 GÜNDE BİN LİRA ZAM GELDİ!

Demir fiyatlarında yaşanan yükseliş özellikle de kamu müteahhitlerini mağdur etmeye devam ederken son 10 günde demir fiyatlarına yaklaşık bin lira daha zam geldi. Bir yandan çimento fiyatları bir yandan da yükselen demir fiyatları müteahhitleri zor durumda bırakırken fiyat farkı kararnamesi talepleri de yeniden dillendirilmeye başlandı.

FİYAT FARKI KARARNAMESİ ÇIKARILMAZSA KAMU MÜTEAHHİTLERİ İŞ BIRAKMAK ZORUNDA KALABİLİR!

İhale alarak iş yapmaya başlayan kamu müteahhitleri peş peşe gelen zamlar nedeni ile büyük mağduriyet yaşarken zarar eden müteaihhitler fiyat farkı kararnamesi verilmesini bir kere daha talep ettiler. Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Müsiad Gaziantep Başk.Yardımcısı Ali Adıgüzel "Kıymetli devlet büyüklerim. Yapı malzemelerindeki olağanüstü artışlara karşı önlem alın lütfen.

Yoksa mecburen iş bırakmak zorunda kalacağız. Son 10 günde inşaat demiri tonunda bin liranın üzerinde artış yaşandı" diyerek demir fiyatlarında yaşanan bu artışın köşebent, saç ve boru gibi demir türevlerinde de yükselişe neden olacağı uyarısında bulundu.

Kamuya iş yapan müteahihtler başta olmak üzere devam eden tüm işlerde yükselen demir fiyatları günlük maliyet artışlarına neden olurken konut fiyatları için de yeni zamların gelmesinin kaçınılmaz olduğu belirtiliyor.