Demir Fiyatlarındaki Artışın Faturası Vatandaşa Çıktı! Konut Fiyatlarına Ciddi Fiyat Artışı Geliyor

İnşaat sektörü bir süredir yaşanan ekonomik dalgalanma ile mücadele ederken döviz kuru, kredi faiz oranları, demir fiyatları ve çimento fiyatlarında yaşanan yükseliş artık sektörde ciddi bir kriz boyutuna ulaştı. Müteahhitler ciddi fiyat artışı geleceğini belirtirken Ticaret Bakanlığı ile ilk temas başarısız oldu.
Demir Fiyatlarındaki Artışın Faturası Vatandaşa Çıktı! Konut Fiyatlarına Ciddi Fiyat Artışı Geliyor

Dolar kurunda ve kredi faiz oranlarında yaşanan yükseliş inşaat sektöründe büyük bir krizi de beraberinde getirirken maliyette yaşanan artış konut fiyatlarında da zam olarak yansımaya başladı. Müteahhitler konu hakkında yapmış oldukları açıklamalarda maliyetlerin artık tolere edilemeyecek düzeyde artış gösterdiğini belirterek Ticaret Bakanlığı ile konu hakkında özel bir görüşme gerçekleştirdi.

İnşaat sektörü temsilcileri ile bir araya gelen inşaat sektörü temsilcileri ile Ticaret Bakanlığı arasında yapılan görüşmeler ne yazık ki bir netiyece vardırılamazken özellikle de demir fyatlarında yaşanan yükselişin konut fiyatlarına ciddi zam olarak yansıyacağı belirtildi.

DEMİR FİYATLARI NEDEN YÜKSELİYOR, DEMİR FİYATLARINA İNDİRİM VAR MI, NE ZAMAN DÜŞER?

Konu hakkında açıklama yapan Yassı Çelik İhracat Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tuncay Sergen tüm dünyada döviz bazında demir fiyatlarnıda artış yaşandığını belirterek kurda da artış yaşanması nedeni ile fiyatların Türk Lirası bazında daha da fazla zamlandığını dile getirdi.

Sergen demir fiyatlarına indirim bekleyen kişileri üzerek "Türkiye’de üretilen demirin hammaddesi yüzde 85 oranında dışarıya bağlı. Ben bu fiyat artışının eylüle kadar devam edeceğini düşünüyorum” diyerek en erken indirim için Eylül ayını işaret etti.

DEMİR FİYATLARINA YÜZDE 116 ZAM GELDİ, KONUT FİYATLARINA ZAM KAPIDA!

Ticaret Bakanlığı ile demir üreticileri arasında yapılan görüşmeye değinen Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren ise dünyada hurda fiyatları düşmeden demir fiyatlarına bir indirim yapılmasını beklemediklerini belirterek devam eden inşaatlarda maliyetlerin günden güne arttığını belirterek inşaat firmaları sıfır kar ile bile satış yapsa konut fiyatlarına zam geleceği uyarısnıda bulundu.