Deprem Fırsatçıları İş Başında! İzmir'de Bazı Fırsatçı Ev Sahipleri Kiralara Yüzde 100 Zam Yaptı

İzmir'de enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları sona ererken vatandaşlar da yaralarını sarmaya başladı.
Deprem Fırsatçıları İş Başında! İzmir'de Bazı Fırsatçı Ev Sahipleri Kiralara Yüzde 100 Zam Yaptı

İzmir'de enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları sona ererken vatandaşlar da yaralarını sarmaya başladı. Özellikle de depremde evi yıkılan, hasar gören ve riskli olarak belirlenen binalarda yaşayan kişilerin taşınma telaşı başlarken bazı fırsatçı ev sahiplerinin kiralara yüzde 100 zam yapması büyük tepki topladı. Detaylar haberimizde...

Depremin yaralarını sarmak için tüm Türkiye tek yürek olurken ne yazık ki deprem fırsatçıları yine iş başına geçti. Süreçte deprem şokunu atlatan İzmirliler taşınma telaşına düşerken ne yazık ki bazı fırsatçı ev sahiplerinin ev kiralarına rekor zam yaptıkları iddia edildi.



DEPREMDE HASAR GÖRMEYEN BİNALARIN KİRALARINA REKOR ZAM GELDİ!



İzmir depremi sonrasında Türkiye'nin dört bir yanından yardımlar şehre akmaya devam ederken ne yazık ki bazı işgüzar ev sahipleri depremi fırsata çevirdi ve kiralara rekor oranda zam geldi.



Depremzede vatandaşlar yapılan kira zamlarına adeta isyan ederken özellikle de ağır hasarlı binalarda oturdukları için taşınma telaşına düşen vatandaşlar mağdur duruma düştü. Önümüzdeki kışı çadırkentlerde geçirmek istemeyen vatandaşlar kiralık ev arayışlarında gelen kira zamları sonrası tepki gösterdi.



Konu hakkında Sabah Gazetesine açıklama yapan depremzede Barboras Tore "Evimiz ağır hasarlı olduğu için yıkım kararı verildi. Henüz eşyamızı tahliye edemedik. Sadece üstümüzdeki kıyafetler var. Ben henüz tutamadım. Komşularım Atatürk mahallesinde, Evka 4'te 1000 liralık evi 1900 liraya tuttu. Bu fırsatçılıktan başka bir şey değil" diyerek tepki gösterirken bazı kişiler ise sadece bir haftada kiralara yüzde 50 zam yapıldığını belirterek tepki gösterdi.



Yükselen kiralar nedeni ile bazı depremzedeler iki aile aynı evde kalmak zorunda olduklarını belirterek ev sahiplerine zam yapmayın çağrısında bulundular.



Emlak365.com