Deprem Vergileri Nereye Harcandı? Murat Kurum Tek Tek Yanıtladı

Yakın tarihte Elazığ, Malatya ve İzmir'de yaşanan depremlerin ardından hem siyasi gündemde hemde basında deprem vergileri konusu çok sık konuşulmuştu.
Deprem Vergileri Nereye Harcandı? Murat Kurum Tek Tek Yanıtladı

Yakın tarihte Elazığ, Malatya ve İzmir'de yaşanan depremlerin ardından hem siyasi gündemde hemde basında deprem vergileri konusu çok sık konuşulmuştu. Deprem vergilerinin nereye harcandığına ilişkin sorular ve açıklamalar gelmiş, konu gündemde uzun süre kalmıştı.

ÇEVRE BAKANI MURAT KURUM TÜM DETAYLARI İLE AÇIKLADI

Deprem vergilerine ilişkin gündemde yer alan iddialara ilişkin yeni bir açıklama geldi. Haber Global'de yayınlanan "Az Önce Konuştum" programında yer alan Bakan Kurum burada önemli ifadeler kullandı. Konuşmasının ardından program sunucusu Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtlayan Bakan Kurum deprem vergilerine ayrı bir parantez açtı.

Çevre ve Şehirclik Bakanı Murat Kurum, deprem vergilerinin katbekat fazlasının sahada harcandığını söyledi. 1999 yılından bu zamana kadar deprem vergileri ile yapılan icraatlara dair bilgi veren Bakan Kurum, 1999 depreminden sonra sadece depremzede vatandaşlarımız için yaptığımız 80 bin kalıcı konutun maaliyeti 110 milyar lira dedi.

Bunun yanında kentsel dönüşüm projelerine dair de maliyet hesabı yapan Murat Kurum Kurum deprem vergilerinin kullanım alanlarını "Kentsel dönüşümde kira yardımı, faiz desteği, kamulaştırma desteği; Bakanlığımızın verdiği 2012'den bugüne 15,5 milyar lira. Sahada bugüne kadar 180 milyar liralık iş yapıldı. 1 milyar konut ve bu konutlarla birlikte 180 milyarlık yatırım yapıldı. Tüm bunların hepsini dahil ettiğimiz zaman toplanan deprem vergilerinin kat be katını fiilen sahada harcadık. Bunun hesabını yapmaya gerek yok. Sahada her şey ortada." olarak açıkladı.