Devlet Başvuru Yapanlara 3 Ay 750 TL Kira Yardımı ve 1000 TL Pandemi Desteği Parası Ödeyecek!

Koronavirüs salgını nedeni ile ekonomide yaşanan sorunların çözümü için hükümet yeni destek paketi açıklamıştı.
Devlet Başvuru Yapanlara 3 Ay 750 TL Kira Yardımı ve 1000 TL Pandemi Desteği Parası Ödeyecek!

Koronavirüs salgını nedeni ile ekonomide yaşanan sorunların çözümü için hükümet yeni destek paketi açıklamıştı. Açıklanan paket kapsamında milyonlarca esnafa kira yardımı ve 1000 TL pandemi desteği ödemesi yapılacağı açıklandı.

Pandemi nedeni ile alınan zorunlu kısıtlama kararları pek çok kişiyi maddi olarak olumsuz etkilerken devlet bu mağduriyeti gidermek için yeni destek paketi açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasındaki basın toplantısında açıklanan kira desteğinin detayları belli oldu.

3 AY BOYUNCA AYLIK EN AZ 500, EN FAZLA 750 TL KİRA DESTEĞİ ÖDEMESİ YAPILACAK!

Açıklanan yeni destek paketine göre aranılan kriterleri taşıyan kişilere devlet büyük şehirlerde 750 TL ve küçük şehirlerdeki esnafa ise 500 TL kira yardımı yapılacak. Kira yardımına ek olarak aynı zamanda korona virüs salgınından olumsuz etkilenen yaklaşık 1.2 milyon esnafa da devlet 1000 TL destek ödemesini yine 3 ay süreli olarak gerçekleştirecek.

DEVLETİN KİRA YARDIMLARI KİME ÖDENECEK, KİRA DESTEĞİ HANGİ ESNAFLARA ÖDENECEK?

Açıklanan pakete göre kira yardımı ilk etapta esnafa yapılacak. Ancak tüm esnaflar kira desteğinden yararlanamayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kira yardımı için başvurular salgından doğrudan etkilenen; servis işletmecileri, taksi dolmuş esnafı, terzi, pastacı, pazarcı, oto tamircisi, kadın ve erkek kuaförleri, yurt ve kreşler, düğün salonu işletmecileri ile pansiyonlara ödenecek.

750 TL KİRA YARDIMI, 1000 TL PANDEMİ DESTEĞİ ÖDEMESİ İÇİN BAŞVURU NEREDEN, NASIL YAPILACAK?

Aranılan şartları taşıyan ve açıklanan sektörlere mensup esnaflar için kira yardımı ve 1000 TL pandemi desteği başvurusu e devlet üzerinden kabul edilecek. Başvuru ekranı Aralık ayı sonuna kadar yardımlar ödenmeye başlanacağı için mümkün olan en kısa sürede açılacak. Bu ekrandan başvuru yapanlara en az 3 ay boyunca düzenli kira yardımı ve 1000 TL Pandemi desteği ödemesi yapılacak.

Emlak365.com