Devletten BES Modeli İle Ucuz Konut Atağı! Ev Fiyatları Yerli Üretim Atağı İle Ucuzlayacak Yapı Tasarruf Sandığı İle Dar Gelirli Vatandaş Ev Sahibi Olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum inşaat ve konut sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Devletten BES Modeli İle Ucuz Konut Atağı! Ev Fiyatları Yerli Üretim Atağı İle Ucuzlayacak Yapı Tasarruf Sandığı İle Dar Gelirli Vatandaş Ev Sahibi Olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum inşaat ve konut sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Devletin konut fiyatlarını ucuzlatmak için atacağı adımlar hakkında bilgi veren Bakan Kurum BES modeline benzer Yapı Tasarruf Sandığı sistemi ile dar gelirli vatandaşların ev sahibi olacağını, TOKİ konut projeleri ile de ucuz konut üretimini sürdüreceklerini açıkladı. Detaylar haberimizde...

Özellikle de Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan ucuz konut kredisi kampanyası döneminde rekor oranda yükselen konut fiyatları için yeni açıklamalar geldi.



TÜRKİYE ASANSÖRDEN YÜRÜYEN MERDİVENE TÜM İNŞAAT MALZEMELERİNİ KENDİSİ ÜRETECEK!



Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum yapmış olduğu açıklama ile korana virüs salgını döneminde yaşanan gelişmelerden sonra ülkelerin kendi kendilerine yetebilmelerinin öneminin bir kere daha görüldüğünü belirterek inşaat malzemeleri sektörü için yerli üretime ağırlık vereceklerini duyurdu.



İnşaatlarda yoğun olarak kullanılan asansörlerden yürüyen merdivenlere kadar artık her malzemenin yerli üretim olması için Emlak Katılım ve Emlak Konut üzerinden çalışmalara başlayacaklarını belirten Bakan Kurum Türkiye'nin inşaat sektöründen kendi kendine yeten bir ülke olmasını sağlamak amacı ile çalışacaklarını dile getirdi.



YERLİ ÜRETİM ATAĞI İLE KONUT FİYATLARI YÜZDE 20 UCUZLAYACAK!



Emlak Konut GYO ve Emlak Katılım Bankası tarafından desteklenecek olan yüzde 100 yerli üretim inşaat malzemeleri atağı ile beraber konut üretim maliyetleri de büyük oranda düşmüş olacak. Daha pahalı olan ithal malzemelerin yerine daha ucuz olan yerli malzemeler kullanılarak üretilen konutlar daha ucuz fiyatlarla vatandaşa satılacak.



İnşaat malzemelerinin tamamının yerli üretim üzerinden karşılanması durumunda inşaat sektörü temsilcileri konut fiyatlarına bu hamle ile yüzde 15 ila 20 arasında indirim gelebileceğini dile getirerek orta ve uzun vadede konut fiyatlarının bu hamle ile düşeceğini dile getirdiler.



Devletten BES Modeli İle Ucuz Konut Atağı! Ev Fiyatları Yerli Üretim Atağı İle Ucuzlayacak Yapı Tasarruf Sandığı İle Dar Gelirli Vatandaş Ev Sahibi Olacak



YAPI TASARRUF SANDIĞI İLE DAR GELİRLİ ALT GELİR GRUBU VATANDAŞ EV SAHİBİ OLACAK



Dar gelirli vatandaşları TOKİ modeli ile ev sahibi yapmaya devam edeceklerini belirten Bakan Murat Kurum Emlak Katılım Bankası üzerinden Yapı Tasarruf Sandığı sistemi ile vatandaşı ev sahibi yapacak yeni bir model üzerinde çalıştıklarını söyledi.



Bireysel Emeklilik Sistemi BES benzeri bir model olan Yapı Tasarruf Sandığı modeli ile vatandaş küçük birikimler yaparak ev sahibi olma imkanı elde edecek. Sistem Emlak Katılım Bankası üzerinden devreye sokulacak. Vatandaş ev sahibi olmak için tasarruf etmeye yönlendirilecek.



Birikim yapan vatandaş bugünkü konut hesabı sisteminde olduğu gibi biriktirmiş olduğu paraya ek olarak ev alırken devlet teşviki ile hibe para desteği alacak. Buna ek olarak yeni sistemde vatandaşa daha düşük faiz oranları ile konut kredisi kullanma imkanı sunulacak.



Emlak365.com