Devre Mülk ve Devre Tatil Satışı Yapılan Yerlere Polis ve Jandarma Kontrolü!

Son dönemde sık sık yaşanan dolandırıcılık olayları ile gündeme gelen devremülk ve devre tatil dolandırıcılığı olayları sonrasında mecliste TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde Devre Mülk ve Devre Tatil Sektörlerinde Yaşanan Mağduriyet İddialarının Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu kurulmuştu.
Devre Mülk ve Devre Tatil Satışı Yapılan Yerlere Polis ve Jandarma Kontrolü!

Bedava yemek, hediye tatil ve ücretsiz yat gezintisi gibi pazarlama yöntemleri ile son dönemde sayıları hızla artan devre mülk mağdurları sonrasında alınan karar ile TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde Devre Mülk ve Devre Tatil Sektörlerinde Yaşanan Mağduriyet İddialarının Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu kurulmuştu.

Kurulan komisyon üzun süredir titizlikle devam etmiş oldukları çalışmaları tamamlayarak oluşturmuş olduğu raporu sunuma hazır hale getirdi. Raporda yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi adına alınabilecek yeni tedbirlere yer verilirken bunlardan biride devre mülk ve devre tatil satışı yapılan yerlerde alınması istenen Jandarma ve polis kontrolü oldu.

HEDİYE TATİL, BEDAVA YAT GEZİSİ VE YEMEK VAATLERİ İLE İNSANLAR KANDIRILIYOR!

Konu hakkında hazırlanan raporda insanların alışveriş merkezleri ve kalabalık şehir merkezlerinde kurulan standlarda insanların bedava tatil, yat gezisi ve yemek vaadi gibi saldırgan politikalar ile kandırıldıklarını belirterek devre mülk ve devre tatil satışı yapan firmaların belirli mali kriterlere göre sınıflandırılması gerektiği belirtildi.

Yine bu tip firmalar tarafından satış hizmeti sunulan yerlerde insanların psikolojik baskı altına alındığı belirtilerek bu baskının kırılması adına satışın yapıldığı yerlerde polis ve jandarma ekipleri tarafından kontrol yapılması istendi. Raporda yer alan önlemler şu şekilde sıralandı;

Satışlarda alınan noter harcının düşürülmesi,

Devremülk kurulurken taşınmazın mesken niteliğinin kaldırılması,

Devre tatil sektöründe inşaat, satış veya hizmet alanlarında faaliyet gösteren şirketler için mesleki açıdan yeni düzenleme yapılması.