Devremülk Dolandırıcıları Şimdi Yandı! Suç Örgütü Kurma Suçundan Yargılanacaklar

Son dönemde sayıları giderek artan devremülk mağdurları hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Yalavo'da termal şebekesi kurarak binlerce kişiyi dolandıran kişiler hakkında savcılık dolandırıcılık suçuna ek olarak suç örgütü kurma suçundan da cezalandırılmalarını talep etti.
Devremülk Dolandırıcıları Şimdi Yandı! Suç Örgütü Kurma Suçundan Yargılanacaklar

Dolandırıcıların en çok kullandığı yöntemler arasında yer alan devremülk dolandırıcılığı konusunda emsal bir iddianame hazırlandı. İddianameye konu olan olay Yalova'da yaşandı.

Termalleri ile ünlü olan Yalova'da dolandırıcılar vatandaşlara termal devremülk satma vaadi ile para topladı. 2 termal proje üzerinden satış ofisi kurularak başlayan satışlarda kısa sürede yoğun talep oluştu. Düşük fiyatla satışı yapılan termal projelerden birine ait olan satış ofisinin dahi kaçak olduğu belirlendi.

TERMAL DEVREMÜLK PROJESİ İNŞA EDİLECEK ALAN ELMA BAHÇESİ ÇIKTI!

Dolandırıcıların devremülk projesi inşa edeceklerini söyledikleri yerde termal su bile olmadığı ortaya çıkarken yine proje alanı olarak belirlenen bir yerin elma bahçesi olduğu ortaya çıktı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianame de aynı devremülk için farklı kişilere satış bile yapıldığı belirlenirken mağdurların büyük bir bölümünün İstanbul'da yaşadığı ortaya çıktı.

İstanbul'dan otobüslerle toplanarak Yalova'ya günübirlik götürülen kişilerin maket üzerinden yapılan tanıtım sonrasında "bugüne özel büyük indirim" şeklinde kandırıldığı, bu geziden sonra sözleşme imzalatıldı, pek çok kişinin peşin ödeme yaptığı, peşinat veren kişilerin ise kalan tutar için senet imzaladığı ortaya çıktı.

SAVCILIK BİR İLKE İMZA ATTI: SUÇ ÖRGÜTÜ KURMA SUÇLAMASI İLE YARGILANACAKLAR!

Bundan sonraki dolandırıcılık girişimleri için bir emsal olması nedeni ile büyük önem taşıyan iddianameyi Yalova Cumhuriyet Başsavcılığından Savcı Cesim Eren hazırladı 107 kişinin şikayetçi olduğu iddianamede suça karıştıkları iddia edilen kişiler hakkında dolandırıcılık suçlamasının yanı sıra suç örgütü kurma suçlaması ile de yargılanması talep edildi.

Parasını ödemeyen kişileri tehdit ettikleri öne süren dolandırıcılar hakkında iddianame son derece kapsamlı hazırlanırken suç örgütü kurduğu iddia edilen sanıklar için istenen hapis cezası 1000'er yıla ulaştı.