Doğru Orta Sehpa Seçimi Nasıl Olmalı?

Salonların en önemli tamamlayıcı parçalarından biride orta sehpa modelleridir. Orta sehpa modelleri başarılı bir şekilde seçildiği takdirde salon dekorasyonu için çok daha etkileyici bir görüntünün elde edilmesini sağlamaktadır. Peki, doğru orta sehpa seçimi nasıl olmalı?
Doğru Orta Sehpa Seçimi Nasıl Olmalı?

Salonların en önemli tamamlayıcı parçalarından biride orta sehpa modelleridir.

Orta sehpa modelleri başarılı bir şekilde seçildiği takdirde salon dekorasyonu için çok daha etkileyici bir görüntünün elde edilmesini sağlamaktadır. Peki, doğru orta sehpa seçimi nasıl olmalı?



Renk Uyumu Mutlaka Sağlanmalı



Öncelikle orta sehpanın kullanılacağı alanda bulunan diğer mobilyalar ile uyumu mutlaka sağlanmalıdır. Örneğin ceviz rengi mobilyalar ağırlıklı olarak tercih edildiyse orta sehpada bu tonlara yakın olmalıdır. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli noktada orta sehpa seçimi hususunda ortamın genel tonudur.



Yani ceviz mobilya ve beyaz koltuk takımı modellerinin kullanıldığı bir salonda ceviz orta sehpa modelleri yerine beyaz orta sehpa modelleri de tercih edilebilir. Üstelik beyaz orta sehpalar sayesinde çok daha aydınlık bir ortam oluşturulacağı için daha etkileyici bir sonuç elde edilecektir. Buna ek olarak ceviz ve beyaz rengin karışık olduğu modellerde tercih edilebilir.



Modern Şık Orta Sehpalar Tercih Edin



Eski tasarımların yerine şık orta sehpa modelleri arasından seçimde bulunmaya özen gösterin. Klasik sıradan tasarımların yerine yeni üretilen modern sehpalar çok daha şık bir dekorasyon sonucu elde etmenizi sağlayacaktır. Özellikle de modern salon takımları için bu tip orta sehpaların seçimi daha önemlidir. Kişi tasarım için spor salon modelleri arasından seçimde bulunduysa metal ayaklı orta sehpa modelleri tercih edilerek daha şık bir tasarım bütünlüğü sağlanabilir.



Alanın Büyüklüğünü Dikkate Alın



Orta sehpa seçimi için yapılan en büyük hata ne yazık ki boyut seçimidir. Bilindiği üzere farklı orta sehpa ölçüleri bulunmakta olup büyük salonlarda daha büyük orta sehpa modelleri tercih edilirken küçük salon dekorasyonu için ise küçük orta sehpa modelleri tercih edilmelidir. Bu şekilde tasarım bütünlüğü sağlanır. En şık orta sehpa modeli seçilmiş olsa dahi konulduğu yerde çok büyük ya da çok küçük kalan bir sehpa asla çok hoş duracak bir görünüm sergileyemeyecektir.