Dolar'ın TL Karşısında Yükselmesiyle ABD'lilerin Türk Konutlarına İlgisi Arttı

Yabancıların Türkiye'den konut alımlarına ilişkin açıklanan son verilerde dikkat çeken istatistiklerden bir tanesi de ABD'lilerin ev alımlarına dair oldu.
Dolar'ın TL Karşısında Yükselmesiyle ABD'lilerin Türk Konutlarına İlgisi Arttı

Yabancıların Türkiye'den konut alımlarına ilişkin açıklanan son verilerde dikkat çeken istatistiklerden bir tanesi de ABD'lilerin ev alımlarına dair oldu. Yabancıların konut alımlarına ilişkin açıklanan son verilere göre ABD'lilerin Türkiye'den konut alımları iki katına çıktı.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde yabancıların konut alımlarında düşme yaşandı. Özellikle salgının ilk dönemlerinde uygulanan seyahat yasağı ardından yatırımcıların temkinli duruşu yabancılara konut satışı istatistiklerinin belli bir dönem için düşmesine neden oldu.



ABD'LİLERİN TÜRKİYE'DEN KONUT ALIMLARI ARTIYOR



Salgın sürecinin ilk etkilediği ilkbahar döneminde durma noktasına gelen yabancıya konut satışları, özellikle seyahat yasaklarından etkilendi. Bu dönemde uçuş yasaklarının uygulanması, ülkelerin sınırlarını kapatması ve yatırımcıların tedbirli tutumu satışları etkiledi. Yabancılara konut satışlarında yaşanan bu durum ise yaz aylarında normalleşme sürecinin başlamasının ardından tersine döndü.



Yabancılar konut satışlarının arttığı normalleşme döneminde yakalanan rakamlar sayesinde emlak sektöründe yüzler güldü. Öyle ki pandemi süreci döneminde yılsonu satış rakamlarına dair yapılan karamsar değerlendirmeler tamamen yok oldu. Normalleşme sürecinin ardından ardından oluşan ekonomik dönem ise yabancılara konut satışlarının artmasına neden oldu. Türk Lirası'nın dolar kuru karşısında değer kaybetmesi yatırımcılar için fırsat alımlarına döndü.



Yapılan satışların ardından oluşan son duruma dair ise değerlendirme Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği Başkanı Ömer Faruk Akbal'dan geldi.



Ömer Faruk Akbal konuşmasında döviz kurunun TL karşısında yaşadığı yükselmeye değinerek başladı. Bu artışın yabancıların konut alım iştahlarını artırdığını ifade eden Akbal, Türkiye'nin pandemi sürecinde bu alanda pozitif ayrıştığını söyledi.



Yabancılara konut satışlarına dair oluşan bir diğer dikkat çeken istatistik ise ABD'lilerin ilgisi oldu. Türkiye'den konut alan ABD'lilerin sayısında son aylarda artış olurken son verilerde rakamların ikiye katlandığı bildirildi.



Emlak365.com