Dünyaca Ünlü Teknoloji Devinden Türkiye'ye Fabrika Yatırımı!

Son dönemde teknoloji şirketlerinin Türkiye yatırımları gündemdeki yerini korurken bu şirketlerden biri da akıllı telefon üretimi ile adını duyuran TCL markası oldu. TCL ile Arçelik güç birliği yaparken fabrika için tercih edilen şehir ise Tekirdağ oldu.
Dünyaca Ünlü Teknoloji Devinden Türkiye'ye Fabrika Yatırımı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yapmış olduğu açıklama ile yeni bir fabrika yatırımı daha yapıldığını duyurdu. Teknoloji devi TCL ile Arçelik işbirliği karararı alırken iki marka akıllı cep telefonu üretimi için Türkiye'de yeni bir fabrika yatırımına daha imza attı.

ARÇELİK VE TCL TEKİRDAĞ'DA AKILLI TELEFON ÜRETİMİ İÇİN FABRİKA KURDU!

Tekirdağ'a bağlı olan Kapaklı ilçesinde yer alan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde TCL markasıyla akıllı telefon üretimine başlanan tesisi ziyaret eden Bakan Varank'a Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, TCL Avrupa Başkanı Frank Zhang, Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer ile TCL Mobil Türkiye Ülke Müdürü Serhan Tunca'da eşlik etti.

Ziyareti sonrasında basın mensuplarına fabrika hakkında değerlendirmede bulunan Bakan Varank "TCL, Arçelik ile bir iş birliğine girişti ve beraberce üretim gerçekleştiriyorlar. Buranın yıllık üretim kapasitesi 450 bin telefon. Şu anda SKD sistemiyle üretim gerçekleştiriliyor ama önümüzdeki dönemde hem CKD sistemiyle daha fazla parçayı Türkiye'ye getirip burada montajını gerçekleştirecekler hem de 2022 yılında üretim kapasitelerini 1 milyon telefona çıkarma niyetleri var" diyerek diğer yatırımcılara da çağrıda bulundu.

Dünyanın önde gelen teknoloji markaları arasında yer alan TCL ile Arçeik arasında kurulan iş birliği büyük önem taşırken akıllı cep telefonu üretimi başladı. İki markanın ana hedefi 2021 yıl sonuna kadar 4 akıllı cep telefonu modelinin Türkiye'de ki fabrikada üretilmesi olarak öne çıkarken ilerleyen dönemde LCD ekran ve monitör üretiminin de yapılması planlanıyor.