Dünyanın En Büyük Müteahhitleri Listesine 44 Türk Şirketi Girdi! Rönesans, Limak, TEKFEN, TAV, Yapı Merkezi Sıralamada Yükseldi

Dünyanın en saygın ve en çok takip edilen inşaat sektörü dergileri arasında yer alan Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi 2020 listesi yayımlandı.
Dünyanın En Büyük Müteahhitleri Listesine 44 Türk Şirketi Girdi! Rönesans, Limak, TEKFEN, TAV, Yapı Merkezi Sıralamada Yükseldi

Dünyanın en saygın ve en çok takip edilen inşaat sektörü dergileri arasında yer alan Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi 2020 listesi yayımlandı. Listeye Türkiye'den 44 şirket girerken elde edilen başarı ile Türkiye Çin'den sonra 2. oldu.

Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi 2020 listesi yayımlandı.



Dünyada yaşanan ekonomik durgunluğa rağmen listeye Türkiye'de 44 dev inşaat markası girmeyi başardı. Elde edilen bu rakam ile Türkiye dünya listesinde Çin'in ardından yine 2. sırada yer aldı.



TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK İNŞAAT ŞİRKETİ MARKASI RÖNESANS İNŞAAT OLDU!



Açıklanan listeye göre Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi listesinde Türkiye'den en üst sırada giriş yapan şirket Rönesans İnşaat oldu. Son dönemde Türkiye'de de oldukça büyük bütçeli işlere imza atan Rönesans İnşaat Rusya başta olmak üzere yabancı ülkelerde de işler yapıyordu.



Rönesans İnşaat 2018 yılı gelirlerine göre listede 33. sırada yer alırken bir önceki seneye göre 3 basamak yükselmiş oldu.



Rönesans İnşaat'ı listede 67. sırada yer alan LİMAK İnşaat, 69. sırada yer alan TEKFEN, 71. sırada yer alan TAV ve 77. sırada yer alan Yapı Merkezi takip etti.



Türkiye'nin göğsünü kabartan diğer inşaat şirketlerinden bazıları ise şu şekilde sıralandı: Enka, Alarko, Gama, Çalık Enerji, Mapa, Gülermak, Nurol, Onur, Doğuş, IC İçtaş, Yüksel, Kuzu, Dekin, Kolin İnşaat...



Emlak365.com