Dünyanın En Saçma Binası Unvanlı Kahramanmaraş Özel İdare İş Merkezi İçin 30 Milyon Liraya Alıcı Çıktı!

Dünyanın en çok tercih edilen arama motoru olan Google üzerinden dünyanın en saçma binası yazılarak arama yapılması durumunda 290 bin sonuç arasında ilk sırada yer alan Kahramanmaraş'ta bulunan Özel İdare İş Merkezi için yıkım kararı çıkmıştı.
Dünyanın En Saçma Binası Unvanlı Kahramanmaraş Özel İdare İş Merkezi İçin 30 Milyon Liraya Alıcı Çıktı!

Dünyanın en çok tercih edilen arama motoru olan Google üzerinden dünyanın en saçma binası yazılarak arama yapılması durumunda 290 bin sonuç arasında ilk sırada yer alan Kahramanmaraş'ta bulunan Özel İdare İş Merkezi için yıkım kararı çıkmıştı. Yıkılacağı duyurulan iş merkezine 30 milyon liraya alıcı çıktı.

1994 senesinde inşa edilen ve Google arama motoruna dünyanın en saçma binası yazıp aratıldığında ilk sırada çıkan Kahramanmaraş Özel İdare İş Merkezi için yıkım kararı çıkmıştı.



Ancak Dulkadiroğlu ilçesi İsmetpaşa Mahallesi Trabzon Bulvarı üzerinde yer alan binaya yeni bir talip çıktı. Üstelik bina için verilen fiyat teklifi de 30 milyon lira oldu.



DÜNYANIN EN SAÇMA BİNASI YIKILMASIN, TADİLAT İLE ŞEHRE KAZANDIRILSIN TALEBİ GELDİ!



Binayı satın almak için fiyat teklifi veren iş insanı Mustafa Gök söz konusu binanın dış görünümü nedeni ile bu isimle anıldığını belirterek "Yapım aşamasında çalışan mühendis arkadaşlardan edindiğimiz bilgiye göre, binanın altında yatay ve dikey 16 metre fore kazık var, 3 kattan sonra. Ve bina 8 şiddetindeki depreme dayanıklı bir bina.



Yani deprem kuşağında olan şehrimizde depreme dayanıklı bir binanın yıkılıp, farklı bir alan kazandırılmak istenmesi çok mantıklı da değil. Çünkü alanımız 2 bin metrekare. Bu 2 bin metrekareyi hangi alanda kullanacağız? Yani bu binanın yıkılması şehre büyük bir meydan, alan kazandırmayacak ki" sözleri ile binanın yıkımına karşı olduklarını söyledi.



Binanın ihale yöntemi ile satışa çıkarılması durumunda 30 milyon liralık tekliflerini daha da yukarı çekeceklerini belirten Gök binanın toplam 19 katlı olduğunu ve 90 bölümden oluştuğunu söyledi. Söz konusu bina şehrin hemen hemen pek çok noktasından görülürken sahip olduğu mimari yapının yanı sıra sarı, kırmızı ve mavi renkleri ile de oldukça dikkat çekiyor.



Emlak365.com