Dünyanın En Yüksek 3. Barajı Olacak: Artvin Yusufeli Barajı 275 Metreye Ulaştı

Artvin Yusufeli Barajı hızla yükselmeye devam ediyor. Tamamlandığında dünyanın 3. en yüksek, Türkiye'nin ise en yüksek barajı olacak projede çalışmalar hızla ilerlerken 275 metre yüksekliğe ulaşıldı.
Dünyanın En Yüksek 3. Barajı Olacak: Artvin Yusufeli Barajı 275 Metreye Ulaştı

Tamamlandığı anda dünyanın en yüksek 3. barajı unvanını elde edecek olan Artvin Yusufeli Barajı projesinde çalışmalar hızlandı. Türkiye'nin en yüksek barajı olacak olan projede pandemi döneminde alınan önlemler altında sürüyor.

YUSUFELİ BARAJI VE HES PROJESİ SON DURUM NE?

Yaşanan kuraklık tehdidi nedeni ile barajların önemleri her geçen gün artmaya devam ederken Türkiye'nin en önemli projeleri arasında yer alan Artvin Yusufeli Barajı projesinde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor.

Proje devreye alındığı anda Yusufeli Barajı 558 megavat toplam kurulu güç ile yıllık 1 milyar 888 milyon kilovatsaat üretimde bulunacak. Bu sayede Yusufeli Barajı ve HES projesinin Türk ekonomisine yıllık katkısı 1,5 milyar liraya ulaşacak.

Bugüne kadar yürütülen çalışmalar kapsamında 440 metre temel kotundan başlanarak, 710 metre kotuna yükselecek olan 275 metrelik gövde inşaatı aşaması tamamlandı.

BARAJ İNŞAATINDA KULLANILACAK OLAN 4 MİLYON METREKÜP BETONLA 60 BİN KONUT İNŞA EDİLEBİLİR!

Açıklanan verilere göre barajın inşaatında toplamda 4 milyon metreküp beton kullanılacak. Tamamlandığında 100 katlı gökdelen eşdeğerine sahip olan yüksekliğe ulaşacak olan projede kullanılacak olan betonla 60 bin konutun inşa edilebileceği belirtiliyor.

Baraj projesinde günde 6 bin 500 metreküp beton dökümü yapılırken beton dökümü kurulan 3 hava hattı üzerinden taşımalı olarak sürdürülüyor. Projede bu sene itibari ile su tutulmaya başlanırken tutulan bu miktarı üzerinden elektrik üretimine de başlanacak. Proje tam kapasite ile çalışmaya başlandığı anda Türk ekonomisine büyük katkı sağlayacak ve yıllık 1 milyar 888 milyon kilovatsaat üretim desteğinde bulunacak.