Ekim 2020 Tuğla Fiyatları! Boyutlarına ve Çeşitlerine Göre İnşaat Tuğla Fiyatları

İnşaat yapı malzemeleri arasında yer alan ve kullanım alanı bakımından en önemli gider kalemlerinden bir konumunda bulunan tuğla fiyatları son dönemlerde değişti.
Ekim 2020 Tuğla Fiyatları! Boyutlarına ve Çeşitlerine Göre İnşaat Tuğla Fiyatları

İnşaat yapı malzemeleri arasında yer alan ve kullanım alanı bakımından en önemli gider kalemlerinden bir konumunda bulunan tuğla fiyatları son dönemlerde değişti. Tuğla fiyatlarına ilişkin 2020 yılı Ekim ayında oluşan son tablo haberimizde.

İnşaat sektöründe üretici konumda bulunan firmaların en önemli sorunlarının başında son dönemde yapı malzemelerinde yaşanan fiyat artışları.



Sektörün en önemli temsilcileri tarafından dile getirilen yapı malzmelerinde yaşanan fiyat artışlardan etkilenen kalemlerden bir tanesi de tuğla fiyatları. Kullanım alanlarının sıklığı nedeniyle önemli bir gider olan tuğla fiyatlarında yaşanan son değişim tablosu.



TUĞLA FİYATLARINDA YAŞANAN SON DEĞİŞİM TABLOSU



İnşaat sektöründe son dönemlerde en fazla şikayet çimento ve demir fiyatlarında yaşanan artışlarda olmuştu.



Bu konuda sık sık açıklamalar gelirken sektörün içerisinde yer alan herkesin elini taşın altına koyması gerektiği ifade edildi. Maliyet artışlarının fiyatlara yansıdığı ve bu durumun konut satışlarını olumsuz etkilediğinin ifade edildiği açıklamalarda bu konuda adım atılması gerektiği vurgulandı.



TUĞLA FİYAT LİSTESİ



Sektörde en önemli maliyet giderlerinden olan tuğla fiyatları da pandemi sürecinin üretim alanında sorun yaşatmasının yanında dolar kurundan da etkiledi. Son günlerde fiyat değişimi yaşayan tğla fiyatlarında liste, tuğlanın boyutu ve kullanım alanına göre değişiyor. İşte bu çerçevede oluşan son liste;



8,5’luk Yatay Delikli Tuğla Fiyatı: 70 Kuruş



10’luk Yatay Delikli Tuğla Fiyatı 75 Kuruş



13,5’luk Yatay Delikli Tuğla Fiyatı 85 kuruş



18,5’luk Yatay Delikli Tuğla Fiyatı 1.45 TL



19’luk Düşey Delikli Yığma Tuğla Fiyatı1.45 TL



20’lik Asmolen Tuğla Fiyatı 2.55 TL



25’lik Asmolen Tuğla Fiyatı: 2.95 TL



19’luk Baca Tuğlası Fiyatı 2 TL



Emlak365.com