Ekrem İmamoğlu: KİPTAŞ'taki 28 Milyon Dolarlık Arsa Yolsuzluğunun Belgesi Elimizde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde AK Parti ve CHP'liler arasında yaşanan KİPTAŞ'ta yolsuzluk iddiaları ile alakalı olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yeni bir açıklama yaptı. Başkan Ekrem İmamoğlu, KİPTAŞ'ta yapılan bir arsa yolsuzluğunun belgesinin ellerinde olduğunu ama İçişleri Bakanlığı'nın bu konu hakkında soruşturma izni vermediğini ifade etti.
Ekrem İmamoğlu: KİPTAŞ'taki 28 Milyon Dolarlık Arsa Yolsuzluğunun Belgesi Elimizde

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde AK Parti ile CHP arasında Kiptaş arsa yolsuzluğu iddiaları üzerine tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konu ile alakalı olarak çok çarpıcı bir açıklama yaptı. AK Parti döneminde Başakşehir'de Kiptaş'ın satın aldığı bir arsa ile alakalı olarak Başkan Ekrem İmamoğlu yolsuzluk iddiasında bulundu.

28 MİLYON DOLARLIK ARSA RANTI YOLSUZLUĞU İDDİASI

Bir açıklama yapan Başkan Ekrem İmamoğlu, “KİPTAŞ yönetim kurulu bir karar alarak Başakşehir'deki şu arsayı satın alacağım diyor. Bu karardan bir gün sonra bir uyanık çıkıp bu arsayı 11 milyon dolar ödeyip satın alıyor. 3 gün sonra da KİPTAŞ bu uyanıktan arsayı 47 milyon dolar ödeyip satın alıyor. 28 milyon dolarlık bir rant ortaya çıkıyor. Peki kim bu uyanık? Bunların kayıtları var. Kim bu KİPTAŞ yönetim kurulu? Onların da kayıtları var.” dedi.

Konu hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Başkan Ekrem İmamoğlu, “Burada yapılan her yanlış vatandaşa yapılmıştır. Biz bu konuda suç duyurusunda bulunup bu uyanıklığın cezasının verilmesini istedik. Ancak İçişleri Bakanlığı soruşturma izni vermeyip kendisi bu konuda soruşturma yapmaya başladı. Merakla bekliyoruz bakalım ne sonu?” ifadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI SORUŞTURMAYA EL KOYDU

İBB Başkanı Ekrem İmmaoğlu açıklamalarının devamında ise, “Biz bu yolsuzluğu ilk olarak Ocak 2021'de gündem yaptık. 27 milyon dolarlık bir yolsuzluk ortada duruyor. Bu para AK Parti ile bağı olan bir şirketin kasasına gidiyor. Bu soruşturmayı ben açtım ama İçişleri Bakanlığı da gerlip bu dosyalarımıza el koydu. Elimizde belgesi olan yolsuzluğun soruşturmasının nasıl sonuçlanacağınıu kamuoyu ile birlikte takip ediyoruz.” şeklinde konuştu.