Elazığ Depremzedeleri İçin İnşa Edilen 8 Bin Konut Teslim Aşamasına Geldi!

Elazığ'da deprem mağduru vatandaşlar için yapılan konutlar hakkında önemli gelişmeler yaşanıyor.
Elazığ Depremzedeleri İçin İnşa Edilen 8 Bin Konut Teslim Aşamasına Geldi!

Elazığ'da deprem mağduru vatandaşlar için yapılan konutlar hakkında önemli gelişmeler yaşanıyor. AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut yapımına başlanan 19.500 konuttan 8.000'inin tamamlandığı ve hak sahiplerine teslim edileceğini duyurdu.

Elazığ'da 2020 yılının Ocak ayında meydana gelen deprem sonucunda çok sayıda bina yıkılmış ve çok sayıda bina da hasar görmüştü. Bu süreçte evsiz kalan vatandaşlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 19.500 adet konutun inşaasına başlanmıştı. Bu konutlardan 8.000 adetinin teslim aşamasına geldiği bildirildi.



ELAZIĞ DEPREMİ MAĞDURLARI İÇİN KONUTLAR İNŞA EDİLİYOR



Elazığ depreminin yıldönümünde AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. 37 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatan Metin Bulut, “Depremde 900 civarında vatandaşımız yaralandı. Depremin hemen ardından devletimiz ilgili bakanlıklarını şehrimizin yaralarını sarmak için görevlendirdi. Vatandaşların doğalgaz, elektrik, su faturaları ve SGK prim ödemeleri 3 ay ertelendi. Kısa bir süre içerisinde ise19.500 konut için ihale yapılarak hemen inşaata başlanıldı.” dedi.



8.000 KONUT TESLİM AŞAMASINA GELDİ!



Elazığ'da deprem mağdurlarına konutların teslim edilme aşamasına geldiğini söyleyen Metin Bulut, “Devletimiz çok hızlı hareket ederek henüz depremin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen 8.000 konutu teslim etme aşamasına gelmiştir. Bir yıl içerisinde deprem yaralarını sarıp 19.500 konutun ihalesini yapmak suretiyle inşaata başlayıp onları teslim aşamasına gelmek hiç de kolay bir iş değildir.” ifadelerini kullandı.



YENİ BİR ŞEHİR İNŞA EDİLDİ



Elazığ'da deprem mağdurları için gerekenin yapıldığını söyleyen Metin Bulut, “Bir yıllık süreçte 19.500 konut için harekete geçtik. Bu 100.000 kişilik bir şehirdir. Bunu Elazığ'da kurmayı başardık. Biz 1 yılda yeni bir şehir inşa ettik.” şeklinde konuştu.



Emlak365.com