Emlak Sektörü Tüm Dünyanın Parlayan Yıldızı Oldu! İngiltere'de Konut Fiyatları Tüm Zamanların Zirvesine Çıktı!

Emlak sektörü Türkiye'de hızlı bir yükseliş kaydetmeye devam ederken dünyada da benzer görüntüler yaşanıyor.
Emlak Sektörü Tüm Dünyanın Parlayan Yıldızı Oldu! İngiltere'de Konut Fiyatları Tüm Zamanların Zirvesine Çıktı!

Emlak sektörü Türkiye'de hızlı bir yükseliş kaydetmeye devam ederken dünyada da benzer görüntüler yaşanıyor. Koronavirüs sürecinin ardından başlayan normalleşme dönemindeinsanların emlak yatırımı yapma istekleri fiyatları yükseltti. İngiltere'de konut fiyatlarında aylık bazda yüzde 2 artarken bu artış son 16 yılın en yüksek rakamı olarak kaydedildi.

Koronavirüs sürecinde emlak sektöründe işler durma noktasına gelirken yaşanan kayıp kısa sürede telafi edildi. Türkiye'de Haziran ve Temmuz ayı rakamlarına göre konut satışları rekor üzerine rekor kırarken aynı görüntünün tüm dünyada gerçekleştiği ortaya çıktı. Emlak yatırımı yapmak için insanların yoğun talep göstermesi fiyatlarında yukarıya doğru hareketlenmesini sağladı.



İNGİLTERE'DE KONUT FİYATLARI SON 16 YILIN EN YÜKSEK ARTIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİ



İngiltere'nin konut finansman kuruluşlarından olan Nationwide bir açıklama yaparak İngiltere'de konut fiyatlarındaki Ağustos 2020 değişimlerini duyurdu. Buna göre Ağustos ayında tüm İngiltere'de konut fiyatları aylık bazda yüzde 2 oranında arttı. Bu rakam 2004 Şubat ayından itibaren en yüksek artış oranı olarak kayıtlara geçti.



Nationwide Başekonomisti Robert Gardner bir açıklamada bulunarak, “İngiltere'de emlak sektörü Mayıs ve Haziran aylarında ciddi bir ivme kaybı yaşadı. Ancak bu kayıplar Temmuz veAğustos aylarında telafi edilebildi. Şu anda konut fiyatlarının tüm zamanların en yüksek seviyesinde olduğunu söylersek yanlış bir tespit yapmış olmayız.” dedi.



KORONAVİRÜSÜN İKİNCİ DALGASI FİYATLARI YENİDEN DÜŞÜREBİLİR!



Edinilen bilgilere göre İngiltere'de Ağustos 2020 ortalama konut fiyatı 224.123 sterline yükseldi. Buna karşın ekonomistler koronavirüsün ikinci dalgasının etkisini yavaş yavaş hissettirmeye başlamasıyla konut fiyatlarında gerileme yaşanabileceği uyarısında da bulundular.



Emlak365.com