Emlak Sektörü Yabancı Yatırımcıları Türkiye'ye Çekmek İçin Ülke Ülke Gezecek!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekebilmek için harekete geçiyor.
Emlak Sektörü Yabancı Yatırımcıları Türkiye'ye Çekmek İçin Ülke Ülke Gezecek!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği, yabancı yatırımcıları Türkiye'ye çekebilmek için harekete geçiyor. Bu kapsamda sanal fuarlar düzenlenerek yabancıların Türkiye'den gayrimenkul satın almaları amaçlanıyor. 2020 sonunda ise tanıtım turlarına çıkılacak.

Emlak sektöründe yabancıların Türkiye'ye yatırım yapmaları amacıyla güç birliği gerçekleştirildi. Bu kapsamda 2023 yılında 15 milyar dolarlık gayrimenkul satışının yapılması hedeflenşyor. Bu rakamın 2025 yılında ise 20 milyar dolara çıkarılması planlanıyor.



GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ TANITIMA BAŞLIYOR



Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) tarafından gerçekleştirilecek olan çalışmalarda önce sanal tanıtımlar yapılacak. Yıl sonunda ise Ürdün, Norveç, Katar, Çin, Kuveyt, Pakistan, İngiltere, Hindistan, İsveç ve Fransa'ya gidilerek tanıtımlar gerçekleştirilecek.



SAĞLIK SEKTÖRÜ GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜ OLUMLU ETKİLEYECEK



Yapılacak olan tanıtım çalışmaları hakkında bilgi veren GİGDER Başkanı Amer Faruk Akbal, “Artık çok sayıda sektör iç içe geçmişl durumda. Bu nedenler sağlık sektöründeki olumlu gelişmelerin gayrimenkul sektörünü de etkileyeceğini düşünüyoruz. Bu açıdan dünyanın çok sayıda ülkesinin önüne geçebiliriz. Nitelikli yatırımcıları ülkemize bu şekilde çekebiliriz.” dedi.



TANITIMIN MERKEZİ İSTANBUL



Tanıtımda ana harekat merkezinin İstanbul olacağını söyleyen Akbal, “Gayrimenkul satışında İstanbul'un ayrıbir yeri var. Bunun için İstanbul'da tanıtım programları düzenleyeceğiz. Ancak bu sadece İstanbul'dan hareket edeceğimiz anlamına gelmemeli. Yabancıya gayrimenkul satışında Ankara, Antalya, Trabzon, Yalova, Bursa, Balıkesir, Sakarya, Adana ve Sivas lokasyonları da yabancı yatırımcıların hedefleri arasında bulunuyor.Türkiye'de 400 milyar dolarlık emlak sektöründe ilk 5'e sokmayı amaçlıyoruz.” şeklinde konuştu.



Yabancıya konut satışında Türkiye'de bazı problemlerin yaşandığı ve yabancı yatırımcıların mağdur edildiğini bildiklerini söyleyen Akbal, “Yabancı yatırımcıların mağduriyetleri konusunda bir saha çalışması yapacağız. Mağdur olan yatırımcıların mağduriyetlerinin giderilmesi için arabuluculuk müessesesini işleteceğiz.” ifadelerini kullandı.



Emlak365.com