Emlak Vergisi 2. Taksit Ödeme Dönemi Başladı! İkinci Taksit Son Ödeme Tarihi Ne Zaman Dolacak?

Pandemi nedeni ile ertelenmesi yönünde büyük kamuoyu baskısı oluşmasına rağmen ertelenmeyen emlak vergisi ödemeleri için 2.
Emlak Vergisi 2. Taksit Ödeme Dönemi Başladı! İkinci Taksit Son Ödeme Tarihi Ne Zaman Dolacak?

Pandemi nedeni ile ertelenmesi yönünde büyük kamuoyu baskısı oluşmasına rağmen ertelenmeyen emlak vergisi ödemeleri için 2. taksit dönemi bugün itibari ile başladı. Türkiye sınırları içerisinde evi, arsası, işyeri, tarlası, yazlık evi, bağı, bahçesi gibi taşınmazı olan herkesi ilgilendiren vergi ödemesi için ikinci taksit ödemeleri Kasım ayı sonuna kadar devam edecek.

Ülke sınırları içerisinde evi, arsası, işyeri, tarlası, yazlık evi, bağı, bahçesi gibi taşınmazı olan herkesi ilgilendiren emlak vergisi için ikinci taksit ödeme dönemi bugün itibari ile resmen başladı.



EMLAK VERGİSİ NEDİR, KİMLER EMLAK VERGİSİ ÖDER, KİMLER ÖDEMEZ?



Konut, dükkan, depo, tarla, arsa, bağ, bahçe, yazlık ev gibi taşınmazlara ilişkin ödenen servet vergisine emlak vergisi adı verilmektedir. Her vergi türünde olduğu gibi emlak vergisi için de vergi muafiyeti ile sıfır oranlı emlak vergisi ödeme imkanı sunulmaktadır.




  • Sahip olduğu konutun büyüklüğü 200 metrekareyi geçmeyen,

  • Hiçbir geliri olmayan işsizler ve ev hanımları,

  • Sahip olduğu tek geliri sosyal güvenlik kurumu tarafından ödenen emekli, dul, yetim, ölüm ve malûliyet aylığı olan,

  • Gaziler,

  • Şehidin dul eşi ile yetim çocukları emlak vergisi muafiyeti hakkından yararlanmakta olup bu kişiler emlak vergisi ödemez. Bu kişilerin haricinde Türkiye sınırları içerisinde taşınmaz mala sahip olan herkes ise emlak vergisi ödemekle yükümlüdür ve belirlenen tarihlerde emlak vergisi ödemesini gerçekleştirmek zorundadır.



Emlak Vergisi 2. Taksit Ödeme Dönemi Başladı! İkinci Taksit Son Ödeme Tarihi Ne Zaman Dolacak?



EMLAK VERGİSİ 2. TAKSİT ÖDEME VE SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?



Ülkemizde emlak vergisi her sene biri Mart ayında diğeri ise Kasım ayında olmak üzere 2 eşit taksit halinde ödeme yapılmasına olanak sağlanmaktadır. İsteyen kişiler Mart ayında başlayan ve Haziran ayına kadar devam eden süreçte tek seferde peşin ödeme yaparken isteyen kişiler ise emlak vergisi borçlarını iki eşit taksit halinde ödemektedir.



Emlak vergisi borcunu taksitle ödemek isteyen kişiler için ikinci taksit ödeme tarihi Kasım ayı itibari ile başlamakta olup 2 Kasım 2020 Pazartesi günü itibari ile başlayan son ödeme tarihi 30 Kasım 2020 Pazartesi günü itibari ile dolmuş olacak. Yani taksitle ödeme yapmak isteyenler için 2020 yılının son emlak vergiis ödeme tarihi Kasım ayı itibari ile başlarken hükümet tarafından uzatılmazsa 30 Kasım 2020 tarihi itibari ile sona erecek.



Emlak365.com