Emlak Vergisi 2021 Yılı 1. Taksit Ödemesi Ne Zaman Son? İnternetten Ödeme Nasıl Yapılır?

Emlak Vergisi ödemeleri için süreç başladı. Kendisine ait olan evi, arsası, arazisi, tarlası, işyeri ve benzeri gayrimenkulü olanlar muafiyet durumları yoksa vergi ödemesi yapacaklar.
Emlak Vergisi 2021 Yılı 1. Taksit Ödemesi Ne Zaman Son? İnternetten Ödeme Nasıl Yapılır?

Emlak Vergisi ödemeleri için süreç başladı. Kendisine ait olan evi, arsası, arazisi, tarlası, işyeri ve benzeri gayrimenkulü olanlar muafiyet durumları yoksa vergi ödemesi yapacaklar. Mart 2021 dönemi ile başlayan ödemeler için süreç devam ederken halen ödeme yapmamış olan mükellefler için sürecin nasıl işleyeceğini adım adım anlatıyoruz.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR

Emlak vergisi ödeme süreci 1 Mart 2021 tarihi itibariyle başladı. Gayrimenkul sahibi olan vatandaşlar emlak vergisi ödemelerini belediye başkanlıkları aracılığıyla yapacaklar. Gayrimenkulün yer aldığı ilçe belediye başkanlığına yapılacak ödemeler için süreç Mayıs ayının sonunda sona erecek. Bu kapsamda Emlak Vergisi ödemeleri için vatandaşlar ödemelerini 31 Mayıs Salı gününe kadar yapacaklar.

Emlak Vergisi Ödemeleri Nasıl Yapılacak?

Emlak vergisi ödemeleri için iki farklı ödeme seçeneği bulunuyor. Vatandaşlar emlak vergisi ödemelerini doğrudan belediye başkanlığına yada internet üzerinden yapabilecekler. Doğrudan ödeme yapacak olan vatandaşlar gayrimenkulün bağlı ilçe belediye başkanlığının emlak birimleri üzerinden veznelere vergi ödemelerini yapacaklar.

ONLİNE EMLAK VERGİSİ ÖDEME

Emlak vergisi ödemelerinde son uygulamalardan birisi de online ödeme seçenekleri. Pandemi süreci ile online ödeme seçeneği sunan belediyeler vatandaşların kuruma gelmeden ödeme yapmasını sağlıyorlar.

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı emlak vergisi ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Vatandaşların ödeme işlemlerine dair bilgi veren Özelmacıklı konuşmasında “31 Mayıs tarihine kadar bu ödemeleri mükellefler internet üzerinden de yapabilirler. Hatta satış, bağış gibi bir tapu işlemine konu taşınmazlar için tüm geçmiş ve o yıla ait vergi borçlarının ödenmesi gerekiyor." dedi.

Ödemeler Online Nasıl Yapılır?

Belediye başkanlıklarının web sitelerine erişim sağlayacak olan mükellefler, borç ödeme vergi ödeme sekmelerini bulacaklar. Buradan belediye hizmetleri arasında emlak vergisi ödeme seçeneğine ulaşacak olan vatandaşlar kredi kartları ile ödemelerini internet üzerinden yapabilecekler. Çok sayıda belediye başkanlığı bünyesine ait olan gayrimenkuller için vergi ödemelerini elektronik olarak kabul etse de bazı belediye başkanlıkları sadece bizzat ödeme yöntemini tercih ediyor.

2021 YILI EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ İKİNCİ TAKSİT SÜRECİ

2021 yılı emlak vergisi ilk taksit dönemi 1 Mart tarihinde başlamış olup 31 Mayıs tarihine kadar devam edecek. İkinci taksit dönemi ise 1 Kasım tarihinde başlayacak olup Kasım ayı sonuna kadar devam edecek.