Emlak Vergisi Yapılandırma 2020 Detayları! Çevre Temizlik Vergisi ÇTV ile Emlak Vergi Son Ödeme, Başvuru Tarih ve Gecikme Cezası, Faiz Silinmesi

Emlak vergisi borcu olanlara sonunda bekledikleri müjdeli haber geldi. AK Parti tarafından meclise sunulan vergi yapılandırma paketi kapsamına emlak vergisi borçları da dahil edildi. Emlak vergisi borcu olan kişiler yapılandırma kapsamında borçlarının faiz ve gecikme cezası ödemelerinden kurtulacak. İsteyen peşin ödeme isteyen ise 18 ay taksit imkanından yararlanabilecek. Emlak vergisi yapılandırma başvuru, emlak vergisi yapılandırma son tarih, emlak vergisi affı var mı, emlak vergisine yapıland
Emlak Vergisi Yapılandırma 2020 Detayları! Çevre Temizlik Vergisi ÇTV ile Emlak Vergi Son Ödeme, Başvuru Tarih ve Gecikme Cezası, Faiz Silinmesi

Emlak vergisi borcu olanlara sonunda bekledikleri müjdeli haber geldi. AK Parti tarafından meclise sunulan vergi yapılandırma paketi kapsamına emlak vergisi borçları da dahil edildi. Emlak vergisi borcu olan kişiler yapılandırma kapsamında borçlarının faiz ve gecikme cezası ödemelerinden kurtulacak. İsteyen peşin ödeme isteyen ise 18 ay taksit imkanından yararlanabilecek. Emlak vergisi yapılandırma başvuru, emlak vergisi yapılandırma son tarih, emlak vergisi affı var mı, emlak vergisine yapılandırma var mı?

Türkiye sınırları içerisinde ev, arsa, işyeri, dükkan, depo, tarla, bağ evi, bahçe, yazlık ev gibi taşınmazı olan herkes belirli istisnalar dışında emlak vergisi mükellefi olarak kabul edilmektedir.



Emlak vergisi her sene düzenli olarak ödenmekte olup ödemesi zorunlu olan vergiler arasında yer almaktadır. Ödenmeyen emlak vergisi borçları için belediyeler aylık gecikme faizi işletmektedir. İşte emlak vergisi borcunu ödemeyenler için yeni vergi yapılandırma müjdesi geldi.



EMLAK VERGİSİ YAPILANDIRMA 2020



Meclise sunulan yeni vergi yapılandırma müjdesi emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi su atık su katı atık ücretleri yol katılım paylarını da kapsayacak şekilde düzenlendi. Yaklaşık 500 milyar liralık alacağı için devlet vatandaşa yeniden barış elini uzatırken vergi yapılandırma paketinin detayları da belli oldu.



Açıklanan paket kapsamında vergi borcu, SGK prim borcu, KYK öğrenim kredisi borcu yanı sıra Emlak Vergisi ile Çevre ve Temizlik Vergisi ÇTV için yapılandırmanın kapsamı belli oldu. Vatandaş borcunu isterse peşin isterse de taksitle ödeyecek. Borç yükünden kurtulurken resmi işlemlerinde yaşayacağı sıkıntıları da çözümlemiş olacak.



Emlak Vergisi Yapılandırma 2020 Detayları! Çevre Temizlik Vergisi ÇTV ile Emlak Vergi Son Ödeme, Başvuru Tarih ve Gecikme Cezası, Faiz Silinmesi



EMLAK VERGİSİ BORCU ÖDENMEZSE NE OLUR?



Pek çok kişi emlak vergisi borcunu düzenli olarak ödemezken söz konusu borca belediyeler her ay düzenli olarak faiz işletirken borca konu olan taşınmazın tapu dairesinde yapılacak olan satış ve devir gibi işlemlerinde mutlaka borcu yoktur yazısı talep edilmektedir. Yani evinizi satarken mutlaka emlak vergisi borcu yoktur yazısı ibraz etmeniz gerekir ki bu da evinizi satmak istediğinizde tüm borcunuzu faizi ile tek seferde peşin ödemeniz anlamına gelmektedir.



EMLAK VERGİSİ YAPILANDIRMA SON BAŞVURU VE ÖDEME TARİHİ DETAYLARI



Açıklanan pakete göre kanun maddesi yasalaştğı anda başvurular başlayacak. Meclise sunulan ve komisyondan geçen kanun teklifi maddesine göre başvular 31 Aralık 2020 tarihine kadar kabul edilecek. Borcunu yapılandıran vatandaş peşin ödeme yaparsa gecikme faizinin yüzde 90'ı silinecek. Taksitle ödeme yapmak isteyenler için ise 18 ay taksit seçeneği sunulacak ve yine taksitler 2 ay da bir ödenebilecek.



Aftan yararlanmak isteyen kişiler 31 Aralık 2020 tarihine kadar başvuru, 31 Ocak 2020 tarihine kadar da bir taksit ödemesi yapmakla yükümlü tutulacak.



Emlak365.com