Emlak Vergisine Dikkat!

Ev, iş yeri ve arsa gibi gayrimenkullerin 2018 yılında ödenecek vergi bedelleri belli oldu. Takdir Komisyonu’nun 4 sene sonra evinizin, iş yerinizin ya da arsanızın değerini yeniden belirlemesiyle birlikte 2018 yılında verginizi de bu fiyatlara göre ödeyeceksiniz. Eğer ki bu fiyatlara itiraz edecekseniz, dava açmak için son günleriniz.
Emlak Vergisine Dikkat!

Ev, iş yeri ve arsa gibi gayrimenkullerin 2018 yılında ödenecek vergi bedelleri belli oldu.

Takdir Komisyonu’nun 4 sene sonra evinizin, iş yerinizin ya da arsanızın değerini yeniden belirlemesiyle birlikte 2018 yılında verginizi de bu fiyatlara göre ödeyeceksiniz. Eğer ki bu fiyatlara itiraz edecekseniz, dava açmak için son günleriniz.



Her sene yeniden fiyatlandırma oranının yarısı kadar artan emlak vergileri, gelecek sene içerisinde büyük bir artış gösterecek. Bunun en büyük nedeni ise Takdir Komisyonu’nun 2014, 2015, 2016 ve 2017 emlak değerlerini 2013 yılını baz alarak düzenlemişti. Bu yıl yapılacak düzenleme ise 2018, 2019, 2020 ve 2021 yılları baz alınarak düzenlenecek. Bu da demek oluyor ki vatandaşların ev, arsa ya da dükkanlarının değerleri tekrardan hesaplandı.



Emlak Değerleri Takdir Komisyonu Tarafından Düzenleniyor



Gayrimenkullerinizin değerini belirleyen Takdir Komisyonu içerisinde, belediye çalışanları, ticaret odası çalışanları, vergi dairesi çalışanları, muhtarlık çalışanları ve tapu dairesi çalışanları yer alıyor. Emlak değeri hesaplama konusundaki tartışmalar ise hala devam ediyor. Siz de belirlenen fiyattan memnun değilseniz dava açabilirsiniz.



Bu sene içerisinde belirlenecek olan emlak değerleri vatandaşın önümüzdeki 4 yıl içerisinde ödeyeceği vergi tutarını da belirleyecek. Size en yakın belediye ya da muhtarlığa giderek, o belediye veya muhtarlığa bağlı olan ev, iş yeri ya da arsanızın emlak değerini öğrenebilir, çok yüksek bir artış görülmesi durumunda da 30 gün içerisinde vergi mahkemelerine başvuruda bulunabilirsiniz. Eğer ki itiraz edecek olursanız 31 Temmuz 2017 tarihine kadar başvurularınızı vergi mahkemelerine yapmanızda yarar var.



İtiraz Edilirse Bütün Mahallenin Değeri Baştan Hesaplanır



Bir şahsın vergi mahkemesine yapacağı itiraz, tüm mahallenin kaderini değiştirebilir. Mahkeme tarafından itirazı haklı bulunursa eğer, bütün mahallenin değeri yeniden hesaplanır. Eğer ki böyle bir mahkeme kararı çıkmışsa, daha önceden 5 bin lira olarak belirlenen vergi ödemesi, bir sonrakinde 2 bin lira olabilir ve vatandaş bir sürprizle karşılaşabilir.