Emlak Yatırımı Yapmak İsteyenler Dikkat! Türkiye'de En Çok Satılık ve Kiralık Ev Aranan İlçeler Hangileri?

Son dönemde yükselen konut fiyatları yatırımcıların tekrar gayrimenkul sektörüne kaymasına neden olurken yatırımcılar açısından büyük önem taşıyan Türkiye'nin en çok satılık ve kiralık ev aranan semtleri listesi yayımlandı. Türkiye'de en çok kiralık ev aranan ilçeler ile en çok satılık ve kiralık ev aranan ilçeler hangileri?
Emlak Yatırımı Yapmak İsteyenler Dikkat! Türkiye'de En Çok Satılık ve Kiralık Ev Aranan İlçeler Hangileri?

Yatırım yapmak ve yeni bir ev almak isteyen kişiler için konut amortisman süresi büyük önem taşırken bu verinin en önemli göstergesi ise en çok satılık ve kiralık ev aranan ilçeler olarak öne çıkıyor.

Türkiye genelinde satılan ve kiralanan konutların toplam talep süresi üzerinden hesaplanan rakamlara göre Türkiye'de en çok satılık ve kiralık ev aranan ilçeler sıralandı. Türkiye'de en çok konut satılan ilçeler sıralamasında birinciliği Ankara ve İstanbul paylaştı.

TÜRKİYE'DE EN ÇOK SATILIK KONUT ARANAN İLÇELER HANGİLERİ?

Açıklanan verilere göre Türkiye'de en çok satılık konut aranan ilçe İstanbul'un Beylikdüzü ilçesi ve Ankara'nın Etimesgut ilçesi oldu. Etimesgut ilçesinin Bağlıca Mahallesi aramalarda öne çıkarken Beylikdüzü ilçesine bağlı olan Cumhuriyet semti ise en çok satılık konut aranan semtler listesinde ilk sıralarda yer almayı başardı.

Bu ilçelerimizi Balıkesir Edremit ilçesi Akçay semti, Ankara Çankaya Alacaatlı semti ve Muğla Bodrum Güvercinlik semti takip etti. Yayımlanan listeye Ankara ve İstanbul damga vururken yine denize ve sahillere kıyısı olan ilçeler de listede ilk 50 arasında sıklıkla yer aldı.

TÜRKİYE'DE EN ÇOK KİRALIK KONUT ARANAN İLÇELER VE SEMTLER HANGİLERİ?

Kiralık ev arayışı yönünden yapılan incelemede ise en fazla kiralık ev aranan semtler öğrenci yoğunluğu ile dikkat çeken Ankara'nın Çankaya ilçesine bağlı olan Emek semti ve Ankara Çankaya Bahçelievler Mahallesi olarak öne çıkarken İstanbul Kadıköy Caferağa Mahallesi, Ankara Çankaya Yukarı Bahçelievler ve İstanbul Bahçelievler bölgeleri yine ilk sıralarda yer alan diğer popüler ilçeler olarak öne çıkıyor.