Emlak Yetki Belgesi Olmayanlar Emlakçılık Yapamayacak? Emlak Yetki Belgesi Nasıl Alınır?

Resmi Gazete'de yayımlanan emlak düzenlemeleri ile emlak yetki belgesi olmayanlar bundan sonraki dönemde emlakçılık yapamayacaklar.
Emlak Yetki Belgesi Olmayanlar Emlakçılık Yapamayacak? Emlak Yetki Belgesi Nasıl Alınır?

Resmi Gazete'de yayımlanan emlak düzenlemeleri ile emlak yetki belgesi olmayanlar bundan sonraki dönemde emlakçılık yapamayacaklar. Peki emlak yetki belgesi nasıl alınır? İşte bilinmesi gerekenler.

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile emlak sektöründe yenilenme yaşanacak.



Bundan sonraki dönemde emlak alım satım işlemleri bu düzenlemeye göre gerçekleştirilecek olup tüm emlakçılar bu düzenlemeye uymak zorunda olacaklar. Düzenlemenin en önemli maddelerinden birisi de emlak yetki belgesi.



EMLAK YETKİ BELGESİ NASIL ALINIR?



Emlak yetki belgesi; emlakçılık işletmesi bulunanların yaşadıkları İl Müdürlükleri tarafından Bilgi Sistemi üzerinden verilmektedir.



Bu belgeye ilişkin tüm işlemlerin tamamını Bakanlığın internet adresi üzerinden ulaşılabilen Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi'nden (TTBS) gerçekleştirilebilecek. İl Müdürlükleri ve diğer ilgili kurumlarda elektronik sistemleri ile başvuruları hızlı şekilde sonuçlandırabilecekler.



Başvuru şartları neler;



Emlak yetki belgesi almak için sağlanması gereken şartlar, "Meslek odasına kayıtlı olunması, Gelir veya kurumlar vergisi mükellefi olunması, Meslek odası ve vergi kayıtlarındaki iştigal konuları arasında taşınmaz ticareti faaliyetinin bulunması, Sorumlu emlak danışmanlarından en az birinin Seviye 5 mesleki yeterlilik belgesine sahip olması, "



EMLAK YETKİ BELGESİ OLMADAN TİCARET YAPILAMAYACAK



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan emlak alanında gerçekleştirilen düzenlemelerin ardından yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamasında emlak yetki belgesi olmadan emlakçılık yapılamayacağını ifade eden Bakan Pekcan “Bundan böyle, yeni bir emlak işletmesi açılabilmesi için taşınmaz ticareti konusunda en az 100 saatlik eğitim alınması ve mezuniyet durumuna göre en az 12 ay veya 6 ay emlak danışmanlığı yapılmış olması gerekmektedir. En az 100 saatlik mesleki eğitim almayanlar ve mesleki deneyime sahip olmayanlar emlak işletmesi açamayacak." ifadelerini kullandı.



Emlak365.com