Emlakçı Olmak İsteyenler için 100 Saatlik Eğitim Başladı! Dersler Çevrimiçi Alınabilecek

Emlakçı olmak için getirilen düzenlemelerin ardından bu alanda çalışabilmek için yeterlilik belgesi alınması şartı koşuldu.
Emlakçı Olmak İsteyenler için 100 Saatlik Eğitim Başladı! Dersler Çevrimiçi Alınabilecek

Emlakçı olmak için getirilen düzenlemelerin ardından bu alanda çalışabilmek için yeterlilik belgesi alınması şartı koşuldu. Yeterlilik belgesi eğitimleri için yeni dönem başlarken katılımcılar eğitimleri çevrimiçi alabilecekler.

Emlakçılık alanında getirilen son düzenlemeler ile emlakçlılık yapmak isteyenler, bakanlığın son düzenlemesi kapsamında yeterlilik belgesi sahibi olmak zorundalar.



Sektörde yaşanan mağduriyetlerin son bulması ve kayıt dışılığın son bulması amacıyla getirilen bu düzenlemeler yaz aylarından itibaren uygulanmaya başlandı. "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" çerveçevesinde uygulanan düzenlemeler ile yetki belgesi olmayan ve kayıt dışı çalışan kişilerle iş yapan, komisyon paylaşan emlakçılara ceza kesilebilecek



100 SAATLİK EĞİTİM DÖNEMİ BAŞLADI



İlgili yönetmelik ile yeni bir emlak işletmesi açılabilmesi için başvuruda bulunanların Mesleki Yeterlilik Belgesi alması gerekiyor. Bu belge için ise 100 saatlik eğitim bulunuyor. Ayrıca emlakçı olamk isteyenlerin öğrenim durumlarına göre en az 6 ay veya 12 ay süresince emlak danışmanlığı yapmış olması şartı da bulunuyor. Emlak işletmesi açılabilmesi için en temel şart ise 100 saatlik eğitim.



Bundan sonraki süreçte emlakçı olmak isteyenler için ise 100 saatlik eğitim süreci başladı.



Yüksek İhtisas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YİÜSEM) de Taşınmaz Ticareti Eğitimi Sertifika Programı" sunuyor. Programa ilişkin açıklamalarda bulunan YİÜSEM Eğitim Koordinatörü Gürsin Gürkan detayları paylaştı. Gürkan konuşmasında emlakçılık sektöründe yeni bir dönemin başladığını bildirdi. Bu kapsamda eğitim zorunluluğunun altını çizen Gürkan sunulan imkanları açıkladı.



YİÜSEM Eğitim Koordinatörü Gürsin Gürkan konuşmasında "Getirilen eğitim zorunluluğu sektörde hizmet kalitesinin artmasını, haksız rekabetin ortadan kaldırılmasını ve kayıt dışılığın önlenmesini sağlayacak. Yeni yönetmelik gereği yetki belgesi olmayanlar emlakçılık yapamayacak. Emlakçılık yapmak isteyenlerin de 100 saatlik eğitim alması gerekiyor. Bu eğitim çevrim içi de alınabilir." ifadelerini kullandı.



Emlak365.com