Emlakçılarda Müsilaj Sorunu İle Mücadeleye Başladı!

Türkiye Marmara Denizi'ni istila eden müsilaj sorunu ile mücadele etmeye devam ederken yaşanan sorun yazlık bölgelerdeki emlaçıları da olumsuz etkiledi. Emlakçılık yapan kişiler arayan müşterilerinin orada müsilaj var mı? sorusunu yönelttiklerini belirterek yaşanan sorunun turizmi de etkileyeceği uyarısında bulundu.
Emlakçılarda Müsilaj Sorunu İle Mücadeleye Başladı!

Ne yazık ki Türkiye denizlerini tehdit eden müsilaj sorunu ile mücadele etmeye devam ederken Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Salı günü başlayacak olan müsilajla mücadele eylem planını açıklamıştı. Yaşanan müsilaj sorunu Marmara Denizi ile kıyısı olan illeri de olumsuz etkilerken özellikle de emlak sektöründe bazı sorunlar yaşanmaya başlandı.

EMLAKÇILARA YENİ SORU: ALO ORADA MÜSİLAJ VAR MI?

Müsilaj sorunu olan yerlerde denize girilmemesi gerektiğinin açıklanmasının ardından denize kıyısı olan bölgelerde bulunan kiralık ve satılık yazlık evlerin işlemlerini yapan emlakçılar yeni sorularla muhatap olduklarını duyurdu. Konu hakkında haber yapan Milliyet Gazetesi yazarı Cihat Arslan emlakçıların müsilaj nedeni ile endişe yaşadıklarını duyurdu.

Türkiye'de yazlık bölgeler arasında yer alan ve tatilcilerin gözde merkezleri arasında yer alan Yalova'da müsilaj görülmesi üzerine büyük panik yaşanmıştı. Deniz üzerinde müsilaj görülmesi üzerine plajlar boş kalırken yaşanan süreçte emlakçılar da büyük panik yaşadı.

Konu hakkında açıklama yapan Yalova Emlak Komisyoncuları Derneği Başkanı Hayrettin Yılmaz piyasada bir hareketlenme olduğunu belirterek müsilaj sorununun devam etmesi halinde sıkıntıya düşeceklerini dile getirdi. Yılmaz salyanın devam etmesi durumunda kimsenin kiralama işlemi yapmayacağını belirterek arayan kişilerin bölgede müsilaj olup olmadığını sorduklarını belirterek önlem alınmadığı takdirde Marmara'nın biteceğini, bu zarardan Yalova başta olmak üzere tatil beldelerinin de olumsuz etkileneceğini iddia etti.