Eski Binalarda Oturanlar Dikkat: Deprem Riskine Karşı Devlet Desteği! 2 Yıl Ödemesiz Bina Güçlendirme Kredisi Nedir, Nasıl Alınır?

Kentsel dönüşümün önemi İzmir'de yıkılan riskli binalardan sonra bir kere daha ortaya çıkarken kentsel dönüşümde binaların yıkılarak yerine yenilerinin yapılmasının yanı sıra bina güçlendirme çalışmaları da yapılıyor.
Eski Binalarda Oturanlar Dikkat: Deprem Riskine Karşı Devlet Desteği! 2 Yıl Ödemesiz Bina Güçlendirme Kredisi Nedir, Nasıl Alınır?

Kentsel dönüşümün önemi İzmir'de yıkılan riskli binalardan sonra bir kere daha ortaya çıkarken kentsel dönüşümde binaların yıkılarak yerine yenilerinin yapılmasının yanı sıra bina güçlendirme çalışmaları da yapılıyor. Üstelik devlet bina güçlendirme desteği olarak 2 sene ödemesiz dönemli kredi desteği de sağlıyor. Detaylar haberimizde...

Depremde yıkılmayacak derecede sağlam olan ancak hasar görme ihtimali bulunan binalar için bina güçlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Binaların taşıyıcı kolonları, krişleri ve balkon çıkıntıları gibi alanlara yapılan güçlendirme destekleri sayesinde binaların depremde çökme ve hasar görme riskinin azaltılması amaçlanıyor.



50 BİN LİRAYA KADAR KREDİ DESTEĞİ 2 SENE ÖDEMESİZ DÖNEMLİ OLARAK VERİLİYOR!



Binalarda yer alan her bağımsız bölüm için devlet 50 bin liraya kadar 2 sene ödemesiz dönemli bina güçlendirme kredisi desteği sağlamaktadır.



Yani 10 daire olan bir binada her daire sahibi 50 bin liraya kadar kredi desteği alarak binalarını güçlendirme çalışması yapma imkanına sahiptir. Bunun için ilk olarak vatandaşların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilen bağımsız yapı denetim şirketleri üzerinden riskli yapı tespit raporu alması, bu rapor ile bina güçlendirme işlemi için ihtiyaç olduğunu belgelemeleri yeterli oluyor.



BİNA GÜÇLENDİRME KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ?



Bina güçlendirme kredisi veren bankalar Akbank, Albaraka Türk, Alternatifbank, Denizbank, QNB Finansbank, Garanti BBVA, Halkbank, ING, Kuveyt Türk, TEB, Türkiye Finans, Türkiye İş Bankası, Şekerbank, Vakıfbank, Yapı Kredi, Ziraat Bankası olarak sıralanıyor.



BİNA GÜÇLENDİRME KREDİSİ NEDİR?



Depremde yıkılma ya da hasar görme riski bulunan, bu riskin alınan rapor ile belgelendiği binalara bankalar tarafından verilen özel destek kredisidir. Kredi kampanyası kapsamında riskli olduğu tespit edilen ancak yıkılmasına gerek olmadan sadece güçlendirme çalışmasına ihtiyaç duyulan binalara bankalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sağlanan faiz desteği kapsamında ucuz konut kredisi desteği sağlamaktadır.



Konut güçlendirme desteği olarak ta anılan bu kredi kampanyaları kapsamında devlet vatandaşa faiz desteği sağlayarak evini yenileme ve depreme karşı güvenli hale getirme imkanı sağlamaktadır.



Emlak365.com