Eski Moda Kıyafetler Şimdi Yeniden Moda!

Günümüz kullanılan kıyafetlerde, kumaşlarda, modellerde dönüşü fark etmemek mümkün değildir.
Eski Moda Kıyafetler Şimdi Yeniden Moda!

Günümüz kullanılan kıyafetlerde, kumaşlarda, modellerde dönüşü fark etmemek mümkün değildir.

Günümüz kullanılan kıyafetlerde, kumaşlarda, modellerde eskiye dönüşü fark etmemek mümkün değildir . Eskiden birçok yoksul ailenin zorunluluktan kullanmış olduğu pazenler,bol renk karışımlı elbiseler, çeyizler de kullanılan işlemeler,danteller , yamalar günümüz de birçok kesim tarafından yoğunlukla kullanılıyor,tercih ediliyor.



Günümüz de giyime yansıyan eski hazineler



Geçmişte anneannelerimizin, babaannelerimizin yapmış olduğu; kıyafetler yırtıldığın da masraf olmasın diye atmayıp yaptıkları yamalar günümüz de moda olmuş durumdadır. Ceketlerin, gömleklerin dirsek kısmına gömleğin renginden, kumaşından farklı bir kumaşta ,renkte yamalar kullanılıyor ve abartısız bir çok kişinin tercihi oluyor.Diğer taraftan pantolonlara yapılan yamalar da son derece ilgi çekiyor. Birçok genç kız annesinin veya anneannesinin gelinliğini kendi düğünün de giymeyi tercih ediyor peki ya neden? Yukarıda da bahsetmiş olduğum gibi eskiye hayranlık çok yoğun bir şekilde kendini göstermiş bulunmaktadır.



2018'deki kullanılan eşyaların 1960-1990 yıllarında ki eşyalarla hayret içeren benzerliği



Günümüz de kullanılan çoğu dekor amaçlı olan objeler de eskiyi rahatlıkla gözlemleyebiliyoruz. Örneğin eskilerin gaz lambalarını evinin dekorunda kullanan pek çok ev hanımı görmekteyiz. Bir başka örnekle tahta tabak, çatal kullanımı sıklaşmış durumda sırf bunları üreten dükkanlar bile açılmakta. Eski el oyması sandıklar kızların çeyiz sandığı olarak günümüz de yoğun bir ilgiyle tercih ediliyor. Tahta beşikler yine tercih sebebi günümüzde… Saraylar da tercih edilen halılar, kilimler eskilerin el dokuması olarak tercih ediliyor. Ayrıca günümüz de nadir yerler de bulunan “eskici, antikacı dükkanları” bulunuyor. Çoğu kez halk tabirin de “bunlar antika iyi para eder,” gibi cümleler duyulur. Bunun sebebi eskinin değerli, paha biçilemez olmasından kaynaklanıyor… Yine perdelerde de eskiyi görmek mümkün, koyu renkte, opak, ağır, kadife güneşlikler hala günümüz de büyük bir zevkle tercih ediliyor.



Günümüzün teknolojisine yansıyan maziler



Günümüz de eski telgraflar,eski tüplü televizyonlar, gramafonlar dekor da büyük ilgi görmektedir. İş adamlarının ofislerine baktığımız da eski tip telgrafların masalarının üzerinde dekor amaçlı kullandığını gözlemleyebiliriz. Eski telefonların (takoz tarzı olanları) hala günümüz de saklayanları görmekteyiz. Ona keza eski radyoların da motif amaçlı kullanıldığı görülmekte…



Günümüzde eskiye tutkunluk her anlamda çok fazla kendini belli etmektedir. “her şey eskiden daha güzelmiş” sözünü günümüz de fazlasıyla yansıtmaktayız. Geçmişe olan hasret günümüze yansımış durumda bu yüzden albümlerden gördüğümüz eskileri günümüzde görmek gayet normal alışılagelmiş ve hatta moda olmuştur.