Esnafa Kira Desteği Yardımı ve Gelir Desteği Son Başvuru Tarihi Uzatıldı, Halkbank Kredi Borcu 1 Temmuza Ertelendi!

Pandemi nedeni ile 17 günlük tam kapanma kararı dün saat 19:00 itibari ile resmen başlarken süreçten en çok küçük esnaf ve sanatkarlar olumsuz etkilendi. Yaşanan son gelişmeler üzerine hükümet bugün sona erecek olan esnafa kira yardımı ve gelir desteği başvuru tarihini 1 ay daha uzatırken yine esnafın kredi borcu ertelendi.
Esnafa Kira Desteği Yardımı ve Gelir Desteği Son Başvuru Tarihi Uzatıldı, Halkbank Kredi Borcu 1 Temmuza Ertelendi!

Milyonlarca küçük esnaf ve sanatkarı yakından ilgilendiren son dakika haberi duyuruldu. Ticaret Bakanı Mehmet Muş tarafından yapılan açıklama ile esnafa kira yardımı ve gelir desteği olarak ödenen tutarlar için başvuruların 1 ay daha ertelendiği ilan edildi.

Yine pandemi döneminde esnafın kredi borçlarında takibe düşmemesi adılan alınan TESKOMB aracılığıyla veya doğrudan Halkbank üzerinden esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredilerin taksit ödemeleri de bir kez daha ertelendi.

ESNAFIN KREDİ BORCUNA ERTELEME! KİRA YARDIMI VE GELİR DESTEĞİ BAŞVURU TARİHİ UZATILDI

Pandemi nedeni ile Türkiye 17 günlük tam kapanma dönemine girerken süreçte muaf tutulan sektörler içerisinde yer almayan ve işyeri zorunlu olarak kapatılan esnaflar büyük gelir kaybına uğramıştı. Yaşanabilecek olası mağduriyetleri önlemek adına hükümet tarafından beklenen destekler dün açıklandı.

Yapılan düzenlemeyi sosyal medya hesabı üzerinden duyuran Ticaret Bakanı Mehmet Muş “Esnaf ve Sanatkara Yeni Destek Paketi; korona virüs salgınından olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlarla gerçek kişi tacirlere yönelik aylık bin lira gelir desteği ile büyükşehirlerde 750, diğer şehirlerde de 500 lira olan kira desteğinin süresi bir ay daha uzatılmıştır.

Söz konusu destekler için başvurular 31 Mayıs 2021 saat 23.59'a kadar e-devlet üzerinden yapılabilecektir. TESKOMB aracılığıyla veya doğrudan Halkbank üzerinden esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredilerin taksit ödemeleri 1 Temmuz'a kadar ertelenmiştir” diyerek hem destek ödemelerinin başvuru tarihlerini 1 ay uzattıklarını hem de kredi borç erteleme tarihini 1 Temmuz tarihine kadar revize ettiklerini ilan etti.