Ev Alacaklara Müjde! İlk Kez Ev Almadan Önce Konut Hesabı Açanlara Devlet 2021 Yılında 31 Bin TL Hibe Para Devlet Desteği Verecek
Devlet destekli konut hesabı ile ilk kez ev alanlara hibe para ödemesi tüm hızı ile sürüyor. Devletin ilk kez ev alacaklara yönelik olarak geliştirmiş olduğu konut hesabı ile ev almadan önce hesap açarak bu hesapta konut peşinatı için düzenli olarak para birikimi yapan kişilere ev aldıkları takdirde devlette biriktirmiş olduğu paraya ek olarak geri ödemesiz, karşılıksız hibe para desteği ödemesi yapıyor. Peki, devlet ev alana yardım ediyor mu, ev alana devlet desteği hangi banka, devletten ev yardımı nasıl alınır?
Vatandaşların borçlanma yöntemi yerine kendi tasarrufları ile ev sahibi olmalarını sağlamak adına başlatılan konut hesabı büyük ilgi görmeye devam ediyor. Her sene Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ilan edilen yeniden değerleme oranı üzerinden arttırılan konut hesabı için 2021 yılında uygulanacak olan rakam da belli oldu.
2021 YILI YENİDEN DEĞERLEME ORANI YÜZDE KAÇ OLACAK?
Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından açıklanan Ekim ayı enflasyon rakamlarına göre 2021 yılı yeniden değerleme oranı belirlenmiş oldu. TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından açıklanan rakamlara göre Sözcü Gazetesi tarafından yapılan habere göre Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi rakamına göre 2021 yılı yeniden değerleme oranı yüzde 9.11 olarak gerçekleşti.
EV ALACAKLARA MÜJDE! 2021 YILINDA İLK KEZ EV ALANA DEVLET DESTEĞİ 31 BİN TL OLACAK
Konut hesabı açarak en az 36 ay ila 47 Ay arasında para biriktiren kişilere 2020 yılı konut hesabı devlet ödemesi teşvik parası 24 Bin 742 Lira olarak ödenirken bu rakam 2021 yılında 26 bin 996 Liraya,
48-59 Ay arasında para biriktiren kişilere 2020 yılı konut hesabı devlet ödemesi teşvik parası 26 Bin 645,20 Liradan 29 bin 73 Liraya,
60 Ay arasında para biriktiren kişilere 2020 yılı konut hesabı devlet ödemesi teşvik parası 28 Bin 548 Liradan 31 bin 149 liraya yükseltilecek.
EV ALANA DEVLET DESTEĞİ HANGİ BANKA?
Şu anda hemen hemen tüm bankaların konut hesabı bulunurken Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Yapı Kredi, Denizbank, Yapı Kredi Bankası, Akbank, TEB ve ING Bank bunlar arasında ilk akla gelenler olarak öne çıkıyor.