Ev Alanlar Dikkat! Ekspertiz Ücreti, Emlak Vergisi, Tapu Harcı İadesi İle Ödediğiniz Parayı Geri Alabilirsiniz

Ev satın alan kişilere kritik para iadesi uyarısı geldi. Konut satış rakamları rekor kırarken ev satın alırken pek çok kişinin ödediği tapu harcı ve konut kredisi ekspertiz ücreti ile emlak vergisi hakkında kritik para iadesi uyarısı geldi.Gayrimenkul sektörü 2020 yılını tüm zamanların satış rekorunu kırarak tamamlamaya hazırlanırken bankalardan ev satın alan kişilere kritik uyarı geldi.
Ev Alanlar Dikkat! Ekspertiz Ücreti, Emlak Vergisi, Tapu Harcı İadesi İle Ödediğiniz Parayı Geri Alabilirsiniz

Ev satın alan kişilere kritik para iadesi uyarısı geldi. Konut satış rakamları rekor kırarken ev satın alırken pek çok kişinin ödediği tapu harcı ve konut kredisi ekspertiz ücreti ile emlak vergisi hakkında kritik para iadesi uyarısı geldi.

Gayrimenkul sektörü 2020 yılını tüm zamanların satış rekorunu kırarak tamamlamaya hazırlanırken bankalardan ev satın alan kişilere kritik uyarı geldi. Bankalara ve devlete ödenen bazı paraların haksız olarak alındığı belirtilirken bu ödemeyi yapan kişilere para iadesi müjdesi verildi.

TAPU HARCI İADESİ NASIL GERİ ALINIR? KENTSEL DÖNÜŞÜM TAPU HARCI MUAFİYETİ NEDİR?

Bilindiği üzere ülkemizde yapılan tapu işlemlerinde alıcı taraftan yüzde 2 ve satıcı taraftan yüzde 2 olmak üzere toplamda yüzde 4 oranında tapu harcı tahsil edilmektedir.

Ancak kentsel dönüşüm kapsamında üretilen evler için tapu harcı muafiyeti uygulanmakta olup pek çok kişi bu hakkını bilmediği için tapu harcı ödemesi yapmaktadır. Sizinde satın almış olduğunuz konut kentsel dönüşüm projesi kapsamında üretildiyse hemen tapu harcı iadesi dilekçesi ile ödeme yapmış olduğunuz tapu dairesine başvuruda bulunarak bu parayı iade alabilirsiniz.

EMLAK VERGİSİ PARA İADESİ! SIFIR ORANLI EMLAK VERGİSİ UYGULAMASINDAN KİMLER YARARLANAMAZ?

Satın alınan taşınmazlar için her sene düzenli olarak emlak vergisi ödemesi yapılmaktadır. Ancak her vergi türünde olduğu gibi emlak vergisi için de belirli muafiyet hakkı tanınmaktadır. Böyle bir hakkı olduğunu bilmeden ödeme yapan kişilere ise geriye dönük 5 senelik para iadesi yapılmaktadır.

Emlak vergisi muafiyeti hakkı için kişinin sahip olduğu tek taşınmazın 200 metrekareyi geçmemesi ve hiçbir geliri olmaması şartı ile;

Emeklilere,

Ev hanımlarına,

İşsizlere,

Şehidin dul eşi ve yetim çocuklarına emlak vergisi muafiyeti hakkı tanınmaktadır. Bu kişiler emlak vergisi ödemedikleri bu kriterlere haiz olduğu son 5 senelik ödemiş oldukları emlak vergisini para iadesi ile geri alabilmektedir.

KONUT KREDİSİ EKSPERTİZ ÜCRETİ PARA İADESİ MÜMKÜN MÜ?

Bankalar konut kredisi başvurusunda rekor üzerine rekor kırarken pek çok kişi de bu süreçte konut kredisi ekspertiz ücreti ödedi.

Konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi Yargıtay Kararı sadece bankanın fahiş para tahsil ettiği ekspertiz ücreti ile fatura kesmediği ücreti kapsamaktadır.

Emlak365.com