Ev Alma Planı Yapanlara Uzun Vadede 30 Bin TL Karşılıksız Devlet Desteği

Ev alma hayali içerisinde bulunan vatandaşlar, bu planlamalarını uzun vadeli yapmaları durumunda devletten 30 bin TL karşılıksız destek alabilirler.
Ev Alma Planı Yapanlara Uzun Vadede 30 Bin TL Karşılıksız Devlet Desteği

Ev alma hayali içerisinde bulunan vatandaşlar, bu planlamalarını uzun vadeli yapmaları durumunda devletten 30 bin TL karşılıksız destek alabilirler. Bu destek alımlarında sistemin nasıl işlediğine ilişkin detayları ve vatandaşların destek alabilmeleri için yapmaları gerekenleri sizlerle paylaşıyoruz.

Ev alacak vatandaşlar için kredi faizleri yükseldi. Konut stokları da azaldığı için ev fiyatları da normal piyasanın üzerinde seyrediyor. Bu dönemde ev alacak olan vatandaşlar için maliyetler artmış durumda.



Bu kapsamda bu hayalini önümüzdeki dönemlere ertelemek isteyenlere sağlanan bazı destekler bulunuyor.



EV ALACAKLARA KARŞILIKSIZ 30 BİN TL DESTEK



Ev alma planlamasını uzun bir dönem için yapan vatandaşlar bankalardan konut hesabı açabilirler.Konut hesabı açan ve düzenli birikim yapan vatandaşlar 30 bin TL hibe destek alırlar. Bu desteğin tutarı birikim tutarına ve sürecine bağlı olarak yükselir.



Konut hesabıyla 30 bin TL destek almak isteyenler için ise sistem şu şekilde işliyor.



Vatandaşlar herhangi bir bankadan kendilerine bir konut hesabı açıyorlar. Bu konut hesabına düzenli para birikimi yapacaklarını vaat ediyorlar. Bu hesaba aylık, 3 aylık veya 6 aylık dönemlerde belirli tutarlarda para yatıran vatandaşlar bu parayı da kullanmıyorlar. (Belli oranda ve tutarda kullanma hakkı bulunuyor) Bu şekilde en az 36 ay en fazla ise 60 ay birikim yapanlara karşlıksız devlet desteği sağlanıyor.



Konut Hesabında Birikim Süreci ve Tutarı



Konut hesabında en az 36-47 ay arasında birikim yapanlar için destek oranı % 15 - Azami Katkı Tutarı 24 bin 741 TL



Konut hesabında en az 48-59 ay arasında birikim yapanlar için destek oranı % 18 - Azami Katkı Tutarı 26 bin 645 TL

Konut hesabında en az 60 ay arasında birikim yapanlar için destek oranı % 25 - Azami Katkı Tutarı 28 Bin 548 TL



Emlak365.com