Ev Almadan Önce Belirtilen Bu 8 Kurala Dikkat Etmelisiniz!

Kiracı olmaktan sıkılan veya yeni ev almak isteyen herkes ev almak için imkânlarını sonuna kadar zorlar. Ev almadan önce ise mutlaka dikkat edilmesi gereken belli başlı kurallar vardır. Bu kuralları merak edenler için maddeler halinde haberimizde kısaca açıklamaya çalışacağız.
Ev Almadan Önce Belirtilen Bu 8 Kurala Dikkat Etmelisiniz!

Ev almadan önce aşağıda belirteceğimiz 8 kurala dikkat etmelisiniz. Bu kuralları merak edenler için maddeler halinde kısaca açıklamaya çalışacağız.

1. Sıfır Ev Alacaklar İçin Projeyi İyi Araştırın

Sıfır ev almak isteyen kişiler proje üzerinden ev alacakları için firmayı çok iyi araştırmalıdır. Özellikle firmanın daha önce yapmış olduğu projeleri ve referansları kontrol etmeden almamalıdır.

2. İstenilen Fiyat İle Piyasa Değerini Araştırın.

Ev alırken belirtilen size sunulan değer ile piyasa değeri arasında bir araştırmam yapın. Bulunduğu konumdaki ev değerlerinin araştırmasını mutlaka yapın.

3. Almak İstediğiniz Evin Krediye Uygunluk Durumunu Araştırın

Ev almadan önce krediye uygunluk durumu mutlaka dikkat etmeniz gereken unsurlar arasındadır. Krediye uygun olmayan ev aldığınızda satışı da zor olacaktır. Almak istediğiniz evin tapu mülkiyeti mesken olarak belirtilmelidir.

4. Ev Almadan Önce İpotekli ve Hacizli Olmamasına Dikkat Edin

Ev almaya karar verdiğinizde almak istediğiniz evin tapusunu mutlaka inceleyin iz. Eğer tapu üzerinde haciz ya da ipotek var ise ve siz bu şekilde satın alırsanız ipotek ve hacizlerden sorumlu olursunuz. Bu yüzden tapuyu görmeden ve iyi araştırma yapmadan ev satın almayınız.

5. Evin İmar Dosyalarını İnceleyin

Ev satın alırken tapu incelemesini yaptıktan sonra mutlaka belediyeye giderek imar dosyasını da incelemelisiniz. Eğer evi kredili alıyorsanız sizin yerinize bankanızda bu araştırmayı yapacaktır. Belediye size imar konusunda detaylı bilgi verecektir.

6. Satın Alacağınız Evin Aidat Giderlerini Öğrenin

Ev almadan önce alacağınız evin giderleri de çok önem taşır. Bazı sitelerin yüksek aidat giderleri sizi sıkıntıya sokabilir. Bu yüzden mutlaka araştırma yapmalısınız.

7. Ev Alırken Sözleşmenizi Noter Tasdikli Yapın

Ev almadan önce yukarıdaki bütün araştırmaları yaptıktan sonra eğer bir sorun yoksa ev sözleşmenizi de noter tasdikli yapmanız çok daha güvenli olacaktır. Elinizde resmi bir belge olması daha güvenilir satın alma işlemi gerçekleşmiş olur.

8. Evin Bulunduğu Konumu ve Bölgenin Deprem Riskini Araştırın.

Evin bulunduğu konum, işinize uzaklığı yakınlığı ve ulaşım olanakları iyi değerlendirilmelidir. Bölgenin deprem riskini araştırmanız ilerde oluşabilecek tehlikeler karşı korunmanızı sağlayacaktır.