Ev Almak İsteyenler Dikkat! Ekim Ayında En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada?

Bankaların konut kredisi faiz oranları düştü. Ev almak isteyenler için en uygun konut kredisi hangi bankada, en düşük kredi faiz oranı yüzde kaç oldu, bu faiz oranları ile kredi çekilir mi?
Ev Almak İsteyenler Dikkat! Ekim Ayında En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimi hamlesi sonrasında bankaların kredi faiz oranları için de beklenen indirim haberleri gelmeye başladı. Şu anda yüksek faiz oranı uygulayan bankalar küçük oranlarda da olsa faiz indirimi yaparken özel bankaların faiz indirim haberleri geldi.

Yapılan faiz indirimleri ile en yüksek kredi faiz oranı ile en düşük kredi faiz oranı arasında bulunan yüksek makas kapanırken bu da en uygun kredi faiz oranı veren bankalar için indirim hamlesini zorunlu hale getirdi. Özellikle de konut kredisi faiz oranları için yapılan indirimler ev sahibi olmak isteyen kişiler tarafından yakından takip ediliyordu.

KONUT KREDİSİ FAİZ ORANLARI EKİM 2021! EN UYGUN KONUT KREDİSİ HANGİ BANKADA?

Bankaların konut kredisi faiz oranları ekonomide yaşanan dalgalanma sonrası yükselmiş, aynı dönemde konut fiyatlarında da rekor artışlar yaşanması ile beraber ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar için süreç zorlaşmıştı. Pek çok kişi bu isteğini yüksek maliyetler nedeni ile ertelemek zorunda kalırken bankalardan düşük faizli konut kredisi müjdeleri peş peşe gelmeye başladı.

Pek çok banka kredi faiz indirimi yaparken bazı bankalar ise ihtiyaç kredisi paketinde faizsiz kredi vermeye başladı. Özellikle de konut kredisi paketinde yüksek faiz oranı uygulayan bankalarda faiz indirimi daha sert yaşandı. Yapılan faiz indirimleri hamleleri sonrasında Akbank yeniden yüzde 1,37 faiz oranı seviyesine dönüş yaparak en uygun konut kredisi veren bankalar sıralamasında Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranı ile aynı seviyede yer alması nedeniyle birincilik koltuğunu paylaştı.

Ev Almak İsteyenler Dikkat! Ekim Ayında En Uygun Konut Kredisi Hangi Bankada?

120 AY VADELİ 100 BİN TL KONUT KREDİSİ AYLIK TAKSİT TUTARI NE KADAR, KAÇ TL FAİZ ÖDENİYOR?

Yapılan faiz indirimleri sonrasında vatandaşın cebinden çıkacak para da azaldı. Şu anda en uygun konut kredisi veren banka Ziraat Bankası ve Akbank olurken en düşük konut kredisi faiz oranı ise yüzde 1,37 olarak ilan edildi. Bu oran üzerinden 120 ay vadeli 100 bin lira konut kredisi çeken kişilerin aylık taksit ödemesi ise bin 703 TL olarak gerçekleşecek.