Ev Almak İsteyenlere Çok Önemli Uyarı: 2021 Yılında Konut Fiyatlarına Zam Yağmuru Başlamadan Hemen Ev Alın!

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ev satın almak isteyen kişilere kritik bir uyarıda bulundu.
Ev Almak İsteyenlere Çok Önemli Uyarı: 2021 Yılında Konut Fiyatlarına Zam Yağmuru Başlamadan Hemen Ev Alın!

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ev satın almak isteyen kişilere kritik bir uyarıda bulundu. İnşaat maliyetlerinden büyük bir artış yaşandığını dile getiren Tahincioğlu bu artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıyacağını dile getirdi. 2021 yılında konut fiyatları ne olur, konut fiyatlarına zam gelecek mi, konut fiyatları ne zaman düşer, konut fiyatları düşecek mi?

Ev sahibi olmak isteyen kişilere çok kritik zam uyarısı geldi. Uzun süredir inşaat sektöründe sürekil olarak yapılan zamlar konut üreticilerini de zora sokmuş, maliyetlerde yaşanan yükseliş "konut fiyatlarına zam gelecek mi?" sorusunu gündeme getirmişti.



Konu hakkında beklenen açıklama inşaat sektörünün konut üretiminde lider markaları arasında yer alan Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu tarafından yapıldı.



Ev Almak İsteyenlere Çok Önemli Uyarı: 2021 Yılında Konut Fiyatlarına Zam Yağmuru Başlamadan Hemen Ev Alın!



KONUT FİYATLARINA ZAM GELECEK Mİ, 2021 YILINDA EV FİYATLARI NE OLUR?



Özellikle de çimento ve demir fiyatlarına gelen zamlar sonrasında inşaat sektörü büyük bir krize süreklenmişti.



Uzun süredir inşaat maliyetlerinde yaşanan artışlara rağmen konut fiyatlarına zam yapılmadığını belirten Tahincioğlu "Maliyetler artıyor. İnşaat firmalarının ham maddesi arsa. Arsalar satın alıyoruz veya kat karşılığı hasılat paylaşımlı projelere imza atıyoruz. Arsa sahipleri indirim yapmıyor, bu da yüskek maliyet olarak yansıyor. Demir, çimento, beton gibi hammaddelerin maliyetleri de arttı.



Çimentoda son 8 ayda yüzde 30 civarında artış var. Konut fiyat endeksine bakıldığında ise son 12 ayda yüzde 19 civarında artış yaşandı. Her durumda konut fiyatlarının artışı maliyetlerin artışının çok gerisinde. Orta vadede zam gelecek anlamına geliyor. Konut almayı düşünenlere ve potansiyel yatırımcılara veya müşterilere önerim, bu dönemdeki kampanyalardan yararlanarak, hala fiyatlar nispeten düşükken ve kur artışının hemen yansımamış hali mevcutken aksiyona geçmeleridir" diyerek 2021 yılı itibari ile konut fyatlarına zam gelebileceğini söyledi.



EV ALMAK İSTEYENLER NE YAPMALI?



Özellikle de son dönemde yükselen konut kredisi faiz oranları sonrası konuta olan talep düşerken bu süreçte ev sahibi olmak isteyen kişilere yönelik olarakta oturmak için arıyorlarsa ev almaları yönünde tavsiye geldi.



Emlak365.com