Ev Desteği için Konut Hesabında Aylık En Az Kaç TL Ödeyerek Birikim Yapılır?

Vatandaşlar konut hesabında para birikimi yaparak devletten ev desteği alabilirler. Aylık birikim yapılması gereken konut hesabında 2021 yılı asgari ödeme tutarları haberimizde.
Ev Desteği için Konut Hesabında Aylık En Az Kaç TL Ödeyerek Birikim Yapılır?

Ev alacaklar için 2012 yılında devam eden desteklerden birisi de konut hesabı. Uzun vadeli süreçte ev almayı planlayanlar konut hesabında birikim yaparak devletten destek alabilirler. Devlet tarafından sağlanan tutarı 2021 itibariyle 33 bin TL'ye çıkarken önümüzdeki dönemlerde bu rakam artacak.

KONUT HESABIYLA EV DESTEĞİ NASIL ALINIR?

Konut hesabı desteğini almak için vatandaşların yapmaları gereken işlemler bulunuyor. Destek sisteminde süreç şu şekilde işleyecek. Ev almak isteyen vatandaşlar bu hayalleri için bankalar üzerinden birikim yapmaya başlayacaklar. Herhangi bir bankadan konut hesabı açacak olan vatandaşlar, bu hesap üzerinden düzenli birikim yapmaya başlayacaklar.

Devlet birikim yapan vatandaşlara ise destek sağlayacak. Destek tutarı birikim yapılan süre ve birikim yapılan tutarın belli bir oranında olacak. Birikimler en az 36 ay yapılacak. İsteyenler 60 ay veya daha fazla süreçte konut hesabında birikim yapabilirler.

NE KADAR DESTEK ALIRIM?

Konut hesabında 36 ay ile 47 ay arasında birikim yapacaklar, bu süre boyunca yapmış oldukları birikim toplam yüzde 15 oranında hibe ve geri ödemesiz destek alacaklar.

Bu kapsamda azami destek tutarı yaklaşık 27 bin TL olacak. Daha uzun süre birikim yapanlar için ise; 48 ay ile 59 ay arasında birikim yapanlar toplam birikimlerinin yüzde 18'i oranında destek alacaklar. Toplam azami destek tutarı 29 bin TL olacak. 60 ay vade yada daha fazla birikim yapanlar ise yüzde 20 oranında destek alacaklar. Azami destek tutarı ise bu birikim sürecinde 31 bin 149 TL olacak.

NE KADAR DESTEK ALIRIM?

Ziraat Bankası'nın resmi web sitesinde yer alan bilgilere göre; 2021 yılında yapılacak ödeme tutarları şu şekilde olacak. Her ay eşit tutarda konut hesabında birikim yapmak isteyenler en az 519 TL ödeyecekler. Eğer 3 ayda bir ödeme yapılmak isteniyorsa konut hesabına en az 1557 TL 3 ayda bir para yatırılacak. Aylık birikim sisteminde en yüksek tutar 5191 TL.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Konut hesabı ile destek almak için talep edilen başvuru koşulları "07.04.2015 itibariyle tamamı kendi adına kayıtlı bir konut sahibi olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Konut satın almadan önce en az 36 ay boyunca düzenli birikim yapanlar, Düzensiz ödeme durumunda devlet katkısı kazanma hakkı kaybolacaktır. " olarak duyuruldu.