Ev Sahibi Olamayan Dar Gelirli Aileler İçin Ucuz Kiralık Sosyal Konut!

Türkiye'de korona virüs salgını nedeni ile vatandaş geçinmekte her geçen gün biraz daha zorlanmaya devam ederken özellikle de dar gelirli vatandaşlar kiralarını ödemekte dahi zorlanıyorlar. Bir yandan geçim derdi bir yandan da kira derdi yaşayan vatandaşlar için bir kere daha ucuz kiralık sosyal konut çağrısı gündeme geldi. Daha önce açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Emlak Katılım Bankası üzerinden benzer bir sistemi hayata geçireceklerini duyurmuştu. Yaşanan son gelişmeler
Ev Sahibi Olamayan Dar Gelirli Aileler İçin Ucuz Kiralık Sosyal Konut!

Türkiye'de korona virüs salgını nedeni ile vatandaş geçinmekte her geçen gün biraz daha zorlanmaya devam ederken özellikle de dar gelirli vatandaşlar kiralarını ödemekte dahi zorlanıyorlar. Bir yandan geçim derdi bir yandan da kira derdi yaşayan vatandaşlar için bir kere daha ucuz kiralık sosyal konut çağrısı gündeme geldi. Daha önce açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Emlak Katılım Bankası üzerinden benzer bir sistemi hayata geçireceklerini duyurmuştu. Yaşanan son gelişmeler haberimizde....

İlk olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından 2019 yılında gündeme getirilen ev sahibi olamayan dar gelirli vatandaşlar için yapılacak olan ucuz sosyal konut projeleri hakkında yeni açıklama Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün tarafından yapıldı.



DAR GELİRLİ AİLELERE KİRALIK SOSYAL KONUT DESTEĞİ VERİLMELİ!



Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün Dünya Gazetesi'ne yapmış olduğu açıklamalar ile inşaat ve konut sektörü hakkında çok önemli bilgilendirmelerde bulundu. Başkan Yenigün sosyal konut üretimi konusunda atılabilecekler adımlar konusunda yapmış olduğu açıklamasında dar ve orta gelirli vatandaşlar için her ile özel olarak ihtiyaç belirlendikten sonra yeni stratejiler belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.



Ucuz konut üretimi için en önemli kriterin ucuz arsa temini olduğunu belirten Başkan Yenigün "Maliyetleri önemli ölçüde etkileyen arsa fiyatının düşük olduğu kent çeperlerinin üretim aşamasında tercih edildiği dikkate alınarak; konut projelerinin geliştirilmesinde mevcut yerleşim alanları ile bütünleşik, her türlü kentsel hizmete, olanağa ulaşılabilir olma olanakları sağlanmalı.



Aksi halde deneyimler, izole bölgelerde kent yaşamından kopuk bir şekilde yapılan bu konutların bazı sosyo ekonomik sıkıntılara yol açabileceğini ortaya koyuyor. İhtiyaç sahibi kesimlerin konut ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla birikime dayalı, devlet katkısı ile desteklenen ve birikimleri enflasyona karşı koruyan önlemleri de içeren finansman modelleri hayata geçirilmeli. Dar gelir grupları için birçok ülkede kiralık sosyal konut veya kira yardımı politikaları uygulanıyor. Dar gelirliye kiralık sosyal konut ülkemizde de değerlendirilebilir" sözleri ile ucuz kiralık sosyal konut üretimini bir kere daha gündeme getirdi.



Hollanda başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde üretilen ucuz sosyal konutlar kamu lojmanı mantığında dar gelirli olduğu tespit edilen ailelere normal kira bedellerinin çok daha altında ucuz fiyatlarla kiraya veriliyor.



Emlak365.com