Ev Sahibi Olmak İsteyenler Dikkat! Yükselen Konut Kredisi Faiz Oranları Fiyatları Nasıl Etkileyecek, Konut Fiyatları Düşecek Mi?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası güncellenmişti.
Ev Sahibi Olmak İsteyenler Dikkat! Yükselen Konut Kredisi Faiz Oranları Fiyatları Nasıl Etkileyecek, Konut Fiyatları Düşecek Mi?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası güncellenmişti. Yapılan güncelleme ile 1 sene ertelemeli konut kredisi kampanyası sona erdirilmiş, ikinci el konut kredisi paketinde kredi faiz oranı ise yüzde 0.74 seviyesinden yüzde 0.79 seviyesine çekilmişti. Yapılan güncelleme ile gözler konut fiyatlarına çevrildi. Detaylar haberimizde...

Kamu bankaları tarafından başlatılan tarihi konut kredisi kampanyası sonrası vatandaş yükselen ev fiyatları ile büyük bir şok yaşamıştı.



Ev sahibi olmak isteyen kişiler bir anda yükselen konut fiyatları sonrası tepki göstermiş, bazı kişiler ev almaktan vazgeçmişti.



KAMU BANKALARI FAİZ YÜKSELTTİ, GÖZLER EV FİYATLARINA ÇEVRİLDİ



Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından yapılan duyuru ile konut kredisi paketinde güncellemeye gidildi.



Yapılan güncelleme ile kamu bankaları konut kredisi paketinde sundukları 12 ay erteleme imkanını değiştirdi ve 3 ay ertelemeli konut kredisi vermeye başladı.



Sıfır konut kredisi faiz oranı için uygulanan yüzde 0.64 faiz oranı değiştirilmeden teyit edilirken ikinci el konut kredisi paketinde ise yüzde 0.74 faiz oranı yükseltildi ve 0.79 olarak revize edildi.



Yapılan güncelleme sonrası gözler konut fiyatlarına çevrilirken Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu konu hakkında yapmış olduğu değerlendirmesinde düşen konut kredisi faiz oranları sonrası konut fiyatlarında yüzde 40 seviyesine varan fahiş fiyat artışları yaşandığını belirterek "Biz en azından yıl sonuna kadar bu kampanyanın devam etmesini bekliyorduk.



Beklediğimiz gibi olmadı. Elbette konut satışlarında bir düşüş olacaktır. Ancak bununla birlikte kredi kampanyasının ardından fiyatlarda yüzde 40’a varan fahiş artışlar yaşanmıştı. Kampanya sona erdikten sonra satışların düşmesiyle birlikte bu fiyatların da normale döneceğini düşünüyoruz” diyerek fiyatlarda düşüşün başlayacağını dile getirdi.



Emlak365.com