Ev Sahibim Köpeğimi İstemiyor! Evde Kedi Köpek Beslemek Yasak Mı, Apartmanda Köpek Besleyenler Evden Çıkarılabilir Mi?

Özellikle de pandemi döneminde insanların evde uzun süre kapalı kalması ile beraber evcil hayvan besleyen kişilerin sayısında rekor artış yaşındı.
Ev Sahibim Köpeğimi İstemiyor! Evde Kedi Köpek Beslemek Yasak Mı, Apartmanda Köpek Besleyenler Evden Çıkarılabilir Mi?

Özellikle de pandemi döneminde insanların evde uzun süre kapalı kalması ile beraber evcil hayvan besleyen kişilerin sayısında rekor artış yaşındı. Ancak bazı apartmanlarda kedi köpek beslenmesi nedeni ile tartışmalar yaşanabiliyor. Peki, ev sahibi evde köpek beslenmesi nedeni ile kiracısını çıkarabilir mi, apartmanda kedi köpek, evcil hayvan beslemek yasak mı, köpek yüzünden evden tahliye davası açılabilir mi?

Son dönemde apartmanda kedi köpek besleyen kişilerin sayıları büyük bir hızla artarken bazı apartmanlarda ise ne yazık ki tartışmalar yaşanıyor.



Özellikle de çalışmasına rağmen evcil hayvan alarak bu hayvanları uzun süre evde yalnız bırakan kişiler tartışma konusu olurken evde yalnız kalan köpeklerin uzun süre havlaması da binalarda gürültü sorunu yaşanmasına neden oluyor.



Bazı durumlarda ise insanların ön yargılı yaklaşmaları nedeni ile hiç ses çıkarmayan ve çevreye zarar vermeyen kedi köpekler bile ne yazık ki tartışma ve şikayet konusu olabiliyor. Tarafların orta yolu bulamadığı dönemlerde ise mahkemlere konuya müdahil oluyor. Peki, apartmanda kedi köpek beslemek yasak mı?



Ev Sahibim Köpeğimi İstemiyor! Evde Kedi Köpek Beslemek Yasak Mı, Apartmanda Köpek Besleyenler Evden Çıkarılabilir Mi?



EV SAHİBİM KÖPEĞİMİ İSTEMİYOR!



Beslediği evcil hayvanı yüzünden sorun yaşayan kişilerin sayıları artarken bu kişilerin kiracı olması durumunda ilk tehdit edildikleri konu evden çıkarılmaları oluyor.



Ne yazık ki bazı koşullar altında köpeğinizin ya da kedinizin olması dahi evinizi kaybetme nedeni olabiliyor. Örneğin kiracılar için imzalanan kira sözleşmesi metni ile ev sahibinin "evde evcil hayvan beslenmesi yasaktır" maddesi koyması ve sizin de bu sözleşmeyi imzalamanız halinde kesinlikle evinizde kedi ya da köpek besleme hakkınız bulunmuyor.



SİTE / APARTMAN YÖNETİM PLANI UYARISI GELDİ! PLANDA BU İFADE VARSA EV SAHİBİ OLSANIZ DAHİ EVİNİZDEN OLABİLİRSİNİZ



Konu hakkında açıklama yapan Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı ve avukat Ali Güvenç Kiraz apartman yönetim planı maddeleri içerisinde "Hayvan Beslenemez" ifadesi bulunuyorsa bu durumda hayvan besleyen kişi ev sahibi bile olsa apartmandan tahliye edilebileceği uyarısında bulundu.



Bu nedenle evcil hayvanı olan ya da ilerleyen dönemde evcil hayvan almayı düşünen kişilerin mutlaka kiralık daire tutmadan ya da ev satın almadan önce apartman yönetim planını incelemesi ve böyle bir ibare bulunuyorsa o apartmanları tercih etmemesi gerektiğini söyledi.



Emlak365.com