Ev Sahipleri Dikkat! 2021 Yılı Kira Gelir Beyannamesi İstisna Tutarı Açıklandı

Kira geliri elde eden kişiler için 2021 yılı beyanname tarihleri ve kira geliri muafiyeti rakamları belirlendi.
Ev Sahipleri Dikkat! 2021 Yılı Kira Gelir Beyannamesi İstisna Tutarı Açıklandı

Kira geliri elde eden kişiler için 2021 yılı beyanname tarihleri ve kira geliri muafiyeti rakamları belirlendi. 2020 yılında işyerini ya da evini kiraya veren kişileri ilgilendiren rakamlar belirlendi.

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından merakla beklenen rakamlar açıklandı. 2020 yılında sahibi olduğu işyeri, daire, dükkan ve yazlık ev gibi taşınmazlarını kiraya vererek kira geliri elde eden kişiler için 2021 yılı kira gelir beyannamesi takvimi açıklandı.



2021 YILINDA KİRA GELİR BEYANNAMESİ NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE VERİLECEK?



Kira geliri elde eden ev sahiplerini yakından ilgilendiren kira gelir beyannamesi için geri sayım başladı. Türkiye'de taşınmaz sahipleri kira geliri elde etmeleri halinde her sene bu gelir üzerinden kira gelir vergisi ödemesi yapmak zorundadır. Ancak her vergi türünde olduğu gibi kira geliri için de belirli istisna tutarları uygulanmaktadır.



2020 yılında kira geliri elde eden ve bu geliri hesaplanan istisna tutar üzerinde kalan kişiler Mart ayı itibari ile kira gelir vergisi ödemekle yükümlü olacaklar. Kira gelir vergisi beyanname tarihi Mart ayı itibari ile başlayacak.



KİMLER KİRA GELİR VERGİSİ ÖDEYECEK, KİRA GELİR VERGİSİ MUAFİYETİ İSTİSNA TUTARI KAÇ TL?



2020 yılı için uygulanacak olan kira geliri istisna tutarı 6 bin 600 TL olarak uygulanırken 2021 yılı için uygulanan kira gelir istisna tutarı ise 7 bin TL olarak uygulanacak.



Sahip olduğu taşınmazı 2020 yılında kiraya veren kira geliri elde eden kişiler bu gelir üzerinden istisna tutarı üzerinde kazanç elde etmeleri halinde beyanname verecekler. Gelir vergisi elde eden kişilerden tahsil edilen gelir vergisi her sene düzenli olarak tahsil edilmeket olup Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kira gelir vergisi de Mart ayı itibari ile tahsil edilmektedir.



Kira gelir vergisi beyannamesi Mart ayı içerisinde verilecek ve yine ay içerisinde tahsil edilecek. Bu tarih itibari ile kira gelir beyannamesi muafiyeti tutarı üzerinde kalan kişiler beyanname vererecek vergi ödemesi yapacak.



Emlak365.com