Ev Sahipleri Faturaları Ödemeyen Kiracıları Evden Çıkarabilirler Mi?

Ev sahipleri ile kiracı ilişkilerinde kiracıların evde kullandıkları elektrik, doğalgaz ve su faturalarını ödememeleri sorun teşkil edebilmektedir. Peki kiracı faturaları ödemezse evden çıkarılır mı?
Ev Sahipleri Faturaları Ödemeyen Kiracıları Evden Çıkarabilirler Mi?

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki ilişkiler bazı durumlarda gerginleşmekte ve her iki taraf için de çekilmez bir hal alabilmektedir. Evini kiraya veren ev sahibi kiracısından taleplerini kira sözleşmesi ile bildirir. Aynı zamanda aynı sözleşmeyle bu talepler güvence altına alınır.

Kiracılar ile ev sahipleri zaman zaman faturalar üzerinden sorun yaşayabilmektedirler. Bu sorunlara ve bunun çözüm yollarına girmeden önce bir ev kiralanırken yapılması gereken bazı uygulamalar konusunda bilgi verilmelidir.

Ev sahipleri kiracılarına evlerini kiraladıklarında elektrik, doğalgaz ve su gibi kullanıma dayalı abonelikleri üzerilerine almalarını temin etmelidirler. Bu aynı zamanda ev sahibini güvence altına almaktır. Böyle bir uygulamada doğabilecek borçlardan ev sahibi yükümlü olmaktan kurtulur.

KİRACI FATURALARI ÖDEMEZSE NE OLUR?

Kiracıların faturaları ödememesi olağan bir kiralama sürecinde ev sahibi açısından sorun teşkil etmemektedir. Faturaya neden olan abonelikler kiracılar üzerine olduğu için ev sahiplerinin bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Burada tüm yükümlülük kiracının üzerindedir. Kiracı evden çıksa dahi borç ev sahibine yansıtılamamaktadır.

Ev Sahipleri Faturaları Ödemeyen Kiracıları Evden Çıkarabilirler Mi?

Hatta borcu bulunan bir kiracının evden çıkması durumunda yeni kiracı abonelikleri üzerinde alırken ilgili borçlar daha önceki abonelik gereği ödenmiş depozito bedellerinden tahsil edilir. Böylelikle yine ev sahibi herhangi bir zarar uğramamış olurlar.

Ev sahipleri kiracılarının fatura borçları ile ilgilenme konusunda bir hassasiyet göstermelerine gerek yoktur. Ancak burada en önemli detay tüm baoneliklerin kiracıların üzerine olmasıdır. Bu gerçekleştirilmezse ev sahipleri maddi açıdan zarar görebilirler.

FATURALARINI ÖDEMEYEN KİRACILAR EVDEN ÇIKARILIR MI?

Ev sahipleri zaman zaman faturalarını ödemeyen kiracıların evden çıkmnalarını talep edebilmektedirler. Kiracılar da ev sahiplerinin faturalar konusunda bir ilgisinin bulunmadığını söylemektedirler. Yaşanan bu gerilim ise sık sık dava konusu olmaktadır.

Kiracıların kendi üzerilerine olan faturaların borcunu ödememeleri ev sahiplerine onları evden tahliye edip çıkarma hakkı vermemektedir. Kira sözleşmesinde buna dair özel bir madde bulunmuyorsa ev sahipleri böyle bir talepte bulunamazlar. Kiracılar düzenli olarak günü gününe kiralarını öderlerse ev sahipleri tarafından evden çıkarılamazlar.

Ev sahiplerinin kiracılarını evden çıkartabilmeleri için haklı gerekçelere ihtiyaç vardır. İmzalanan kira sözleşmesi bu açıdan her iki tarafı da güvence altına almaktadır.