Ev Sahipleri ve Kiracılara 2021 Kira Sözleşmesi Örneği! Kira Sözleşmesi Nasıl Doldurulur?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında imzalanan kira sözleşmesinde yer alan maddeler ileride yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenmesi adına büyük önem taşıyor.
Ev Sahipleri ve Kiracılara 2021 Kira Sözleşmesi Örneği! Kira Sözleşmesi Nasıl Doldurulur?

Ev sahipleri ile kiracılar arasında imzalanan kira sözleşmesinde yer alan maddeler ileride yaşanabilecek mağduriyetlerin önlenmesi adına büyük önem taşıyor. Hem ev sahipleri hemde kiracılar için kira sözleşmesi detayları ile kira sözleşmesi örneği haberimizde.

Ev sahipleri ile kiracılar arasında imzalanan kira sözleşmeleri hemen hemen her kırtasiyede satılıyor. Örnek olarak satılan bu kira sözleşmelerinde yer alan maddeler ileride oluşabilecek anlaşmalıkların çözümü için oldukça önemli. Peki bu kadar önemli olan bir sözleşme nasıl doldurulmalı? İşte dikkat etmeniz gerekenler.



KİRA SÖZLEŞMESİ DOLDURULURKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR



Kira sözleşmesi doldurulurken iki taraf için de maddelerin yer aldığı 3 ana bölüm bulunur. Bu bölümlerin ilkinde kiralamaya dair bilgiler yer alır. İkinci ana bölümde kira sözleşmesi kapsamında ele alınan genel koşullar ve son bölümde ise kiralanacak mülk, demirbaşlara dair liste. Sağlıklı bir kira sözleşmesinde bu 3 ana maddede yer alan tüm hususlar sözleşmede yer almalı.



İşte Dikkat Etmeniz Gerekenler



* Kiracıların yapacağı ilk işlem kiraya verilen mülkün tapusunu görmek ve bu taşınmazı kiralamak isteyen kişinin bu taşınmazın sahibi olduunu öğrenmek.



* Temel bilgilerin tamamını eksiksiz şekilde doldurun. Kiralayan, kiracı adres, telefon numarası ve diğer iletişim bilgileri.



* Kiralayan ile anlaştığınız kira bedelini ve ödeme tarihlerini de yazın.



* Kiralama tarihleri, ödeme tarihlerini açık açık yazın.



* Son olarak kiralanan mülkün içindeki demirbaşlara ait bilgileri doldurun. Demirbaşları listeyin.



* Sözleşmede her iki tarafın imzasının olduğından emin olun.



* Kira kontratında depozitonun içeriği ve hangi şartlarda iade edileceği açıkça ifade edilmeli.



Kira sözleşmesi doldurulurken dikkat edilecek bir diğer husus ise mümkünse kira sözleşmesini kefiller yada şahitler huzurunda doldurun. Kira kontratını kefiller huzurunda imzalamanız çok daha sağlıklı olur.



Emlak365.com