Ev Yatırımı Yapacaklara Uzman Uyarısı: Türkiye Fırsatlar Ülkesi Faizler Yeniden Düşecektir

Evi olduğu halde ikinci evini almak isteyenlere veya birikimi olmadan ev almak isteyen vatandaşlara yönelik yeni bir değerlendirme geldi.
Ev Yatırımı Yapacaklara Uzman Uyarısı: Türkiye Fırsatlar Ülkesi Faizler Yeniden Düşecektir

Evi olduğu halde ikinci evini almak isteyenlere veya birikimi olmadan ev almak isteyen vatandaşlara yönelik yeni bir değerlendirme geldi. Türkiye'de birikim olmadan yatırım yapmak isteyenler için gelir seviyelerinin yatırım için uygun olmadığı ifade edildi. Aynı değerlendirmede faizlerin önümüzdeki dönemde yeniden düşeceği öngörüsü de yer aldı.

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında devlet bankalarının sunduğu kredi imkanlarıyla çok sayıda kişi ev alırken bazı vatandaşlarda yatırım amaçlı ev almışlardı.



Yatırım amaçlı ev alan vatandaşlar için ise ekonomist Selman Özgün'den bazı değerlendirmeler geldi. Hem daha önce sunulan kredi imkanlarını ele alan Selman Özgün hemde bundan sonraki döneme dair açıklamalarda bulundu.



YATIRIM AMAÇLI EV ALACAKLARA UYARI



GYODER Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Selman Özgün değerlendirmelerinde devlet bankalarının sunduğu kredi olanaklarına değindi.



Konut yatırımı yapmak isteyen büyük bir kitle olduğunu ifade eden Selman Özgün, gelir seviyelerinin yatırım için çok uygun olmadığını belirtti. Bu dönemde kredi ile ev alımlarında aranan peşinat tutarı ile tapu harcı, emlakçı komisyonu gibi ücretleri hatırlanan Selman Özgün, vatandaşların mağdur olabileceklerini ifade etti.



Konuşmasının devamında daha farklı imkanların önümüzdeki dönemlerde vatandaşların karşılarına çıkabileceğini ifade eden Özgün, "Biz bu yatırımı yapmak istiyoruz’ diyen böyle mağdur olma potansiyeli olan bir kitle var. Uyarım bu kişiler için. Türkiye fırsatlar ülkesi, her zaman uygun bir şekilde yatırım yapabilirsiniz. Faizler düşecektir. Daha uygun imkanlar olacaktır. Bu anlamda fırsatçıların önünü açmayalım. Birden yüksek maliyetlerle yatırım yapmak zorunda değiliz." açıklamasında bulundu.



Emlak365.com