Evi, Arsası, İşyeri için Emlak Vergisi Borcu Bulunanlara Yapılandırma Fırsatı! Son Başvuru Tarihine Dikkat

Emlak vergisi borcu olanlar halen devam eden yapılandırma kampanyası kapsamında borçlarını yapılandırabilirler.
Evi, Arsası, İşyeri için Emlak Vergisi Borcu Bulunanlara Yapılandırma Fırsatı! Son Başvuru Tarihine Dikkat

Emlak vergisi borcu olanlar halen devam eden yapılandırma kampanyası kapsamında borçlarını yapılandırabilirler. Ödeme kolaylığı ve ek avantajlar sağlanan yapılandırma hakkında başvuru sürecine dikkat edilmesi gerekiyor.

Devlet çok sayıda kamu borcunun ödenmesi için yapılandırma sürecini kasım ayı sonunda başlattı.



Aralık ayının ilk haftsı itibariyle devam eden yapılandırma başvuruları borç türüne göre; Aralık ayı sonunda, Şubat ayı sonunda ve Mart ayı sonunda dolacak. Bu kapsamda emlak vergisi borçlarını yapılandırmak isteyenler için ise süreç şu şekilde işleyecek.



EMLAK VERGİSİ BORÇ YAPILANDIRMA



Kamu borçlarının yapılandırılması kapsamında daha önceki dönemlerde mükellefi oldukları gayrimenkuller için vergi ödemesi yapmayan vatandaşlar, borçlarını düzene sokabilecekler.



Arsa, konut, işyeri ve benzerin gayrimenkulü olan ve vergi borcu olanlar öncelikle gayrimenkullerinin bağlı oldukları belediye başkanlıklarına gidecekler. Emlak Müdürlüğü birimleri üzerinden borçlarına ilişkin detayları öğrenecek olan vatandaşlar yasa kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunacaklar.



Yapılandırma ile borçlular, borçlarının tamamını ödemek istemeleri durumunda daha önceden vergi borcuna eklenen faizlerin yüzde 90'ı silinecek. Bu faizlerin silinmesi avantajı sadece borçların tek seferde ödenmesi durumunda geçerli olacak. Ancak vatandaşlar borçlarını tek seferde değilde taksitle ödemek isterlerse uzun vadeli ödeme planı oluşturabilecekler.



SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?



7256 Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun kapsamında emlak vergisi borcu yapılandırma başvurusu için son tarih 31 Aralık. Taksitli borç ödemelerinde ilk taksit ödeme süreci ise 1 Şubat tarihinde başlayacak.



Emlak365.com