Evi, Arsası Olan Herkesi İlgilendiriyor! Sahte Evrakla Gayrimenkul Satışı Son Anda Önlendi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yaptığı bir paylaşım ile önlenen bir sahtekarlık girişiminin detaylarını aktardı.
Evi, Arsası Olan Herkesi İlgilendiriyor! Sahte Evrakla Gayrimenkul Satışı Son Anda Önlendi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yaptığı bir paylaşım ile önlenen bir sahtekarlık girişiminin detaylarını aktardı. Sahte vekaletname ile 5 milyon TL değerindeki gayrimenkulün satışını yapmak isteyen dolandırıcılar Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nde görevli personelin dikkati sayesinde yakayı ele verdiler.

Gayrimenkul satışlarında vatandaşların evine, arsasına göz dike sahtekarlar türlü türlü yöntemler uyguluyorlar.



Vatandaşların oldukça dikkatli olması gereken bu tür işlemlere dair son girişim Şanlıurfa'da yaşandı. Tapu ve Kadastro Genel Müdülüğü kent genelinde yaşanan olaya ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım ile yaşananları aktardı.



SAHTE VEKALETNAME İLE 5 MİLYON TL DEĞERİNDE Kİ GAYRİMENKULÜ SATMAYA KALKTILAR



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabından yapmış olduğu bir paylaşım ile söz konusu dolandırıcılık işlemlerinin detaylarını aktardı. Kurum Antalya'da yer alan ve değeri 5 milyon TL olan bazı gayrimenkullerin satışının gerçekleştirilmesi için Şanlıurfa TKBM’ne bağlı Karaköprü Tapu Müdürlüğü'ne başvuru yapıldığını duyurdu.



Burada sahte kimlikle sahte vekaletname düzenleyen dolandırıcılar Antalya'da ki ilgili gayrimenkulün satışının gerçekleştirilmesi talep ettiler. Ancak bu sahtecilik işlemi yetki istenen Tapu Müdürlüğü personelinin büyük dikkat ve araştırmacı sonucu önlendi.



Kurum yaşanan olaya ilşkin Twitter'dan yapmış olduğu paylaşımda yaşananları aktardı.



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü "5 milyon lira değerindeki taşınmazları sahte evrakla satmaya çalıştılar; suçüstü yakalandılar… Şanlıurfa TKBM’ne bağlı Karaköprü Tapu Md.giderek Antalyadaki 5 milyonlira değerindeki taşınmazları sahte kimlikle düzenlenen vekaletnameyle satmaya çalışan kişiler suçüstü yakalandı." bilgilerini verdi.



SAHTECİLİĞİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN TAPU MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN YENİ UYGULAMA GELİYOR



Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde sahteciliğin önüne geçmek için yeni bir uygulama üzerinde çalışıldığını da duyurmuştu.



Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı tarafından yapılan açıklamda sahteciliğin önlenmesi için kimlik doğrulama işi üzerinde çalışıldığını ifade etmişti. Adlı açıklamalarında “Kimlik doğrulama bizim için çok önemli. Sahteciliğin önlenmesi açısından kimlik doğrulama işine önem veriyoruz. Zaten şu anda da Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile entegre halde çalışıyoruz. Vatandaşın, TC Kimlik Numarasını onların sistemine girerek kimlik bilgilerini alıp doğrulama yapıyoruz. Aynı şekilde Noterler Birliği ile de vekaletlerin doğrulanması işlemini gerçekleştiriyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanlığından, kişinin şirket temsilcisi olup olmadığını doğruluyoruz. Bunlar gibi birçok uygulamalarımız var ve gayet de başarılı şekilde uyguluyoruz” ifadelerine yer vermişti.



Emlak365.com