Evinde Hasar Olan, Yıkık, Göçük Olanlara Aile Bakanlığı'ndan 20 Bin TL Ev Yardım Parası

Aile Bakanlığı barınma yardımları kapsamında evi yıkık, göçük, hasarlı durumda olan vatandaşlara 20 bin TL'ye kadar bakım onarım desteği sağlıyor.
Evinde Hasar Olan, Yıkık, Göçük Olanlara Aile Bakanlığı'ndan 20 Bin TL Ev Yardım Parası

Aile Bakanlığı barınma yardımları kapsamında evi yıkık, göçük, hasarlı durumda olan vatandaşlara 20 bin TL'ye kadar bakım onarım desteği sağlıyor. Bakanlığı sağladığı barınma bakım desteklerinden faydalanmak için sağlanması gereken koşullar neler? Kimler barınma yardımlarına başvuru yapabilir? Başvurular nereye yapılır? Barınma yardımlarına ilişkin tüm detaylar bilinmesi gerekenler haberimizde.

Aile Bakanlığı'nın ailelere sağladığı destek ödemelerinden bir tanesi de bakım onarım tadilat parası.



Tadilat parası bakanlığın Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü birimleri tarafından sağlanan barınma destekleri kapsamında ailelere ulaştırılıyor. Ailelerin daha sağlıklı koşullarda yaşamlarını devam ettirmeleri için sağlanan bu destek ödemelerine ilişkin tüm ayrıntılar şöyle;



AİLE BAKANLIĞI'NIN BAKIM ONARIM TADİLAT PARASI



Aile Bakanlığı tarafından sağlanan barınma yardımları 4 ana başlık altında ödeniyor. Ev yapacak olan vatandaşlara betonarme ev desteği ve prefabrik ev desteği şeklinde iki ayrı ödeme yapılırken diğer iki destekten biri ev eşyası desteği. Son destek ödemesi ise tadilat desteği.



Tadilat desteği almak isteyen vatandaşların evlerinin sağlıksız ve kötü durumda olması durumunda, bu ödemeler yapılıyor. Tadilat desteği için sağlanması gereken en önemli koşul aylık hane geliri. Bakanlık barınma yardımlarını sadece ihtiyacı olan vatandaşlara sağlıyor. Bu kapsamda ödemeler sadece belli bir gelir düzeyinin altında olan ailelere yapılıyor.



Aile Bakanlığı'nın İlan Ettiği Başvuru Koşulları



Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olması. Yani aynı evde yaşayan kişilerin toplam aylık gelirlerinin 2020 yılı için en fazla 701 lira olması, Yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan en az bir tane sahip olunması, Onarımı yapılacak olan evin tam hisseli tapusuna sahip olunması.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILIR?



Yukarıda yer alan başvuru şartlarını sağlayan aileler yazılı başvuru ile tadilat desteği talep edebilirler. Başvuru işlemleri Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden yapılır.



Emlak365.com