Evine Bunu Yapanlar Dikkat! Komşunuz Şikayet Ederse 2 Sene Hapis Cezası Alabilirsiniz

Korana Virüs salgınının pandemi ilan edilmesi ile komşuluk ilişkileri de büyük yara aldı. İnsanların uzun süre evlerinde vakit geçirmeye başlaması ile konutlarda geçirilen sürenin uzaması yaşanan tartışmaların, sorunların ve şikayetlerin de artmasına neden oldu. Yaşanan sorunlar arasına güvenlik kameraları da eklendi. Kendi güvenliğini sağlamak için evine güvenlik kamerası taktıran kişilerin sayıları artarken eve güvenlik kamerası kurulumu hakkında son derece ilginç bir karar alındı. Güvenlik ka
Evine Bunu Yapanlar Dikkat! Komşunuz Şikayet Ederse 2 Sene Hapis Cezası Alabilirsiniz

Korana Virüs salgınının pandemi ilan edilmesi ile komşuluk ilişkileri de büyük yara aldı. İnsanların uzun süre evlerinde vakit geçirmeye başlaması ile konutlarda geçirilen sürenin uzaması yaşanan tartışmaların, sorunların ve şikayetlerin de artmasına neden oldu. Yaşanan sorunlar arasına güvenlik kameraları da eklendi. Kendi güvenliğini sağlamak için evine güvenlik kamerası taktıran kişilerin sayıları artarken eve güvenlik kamerası kurulumu hakkında son derece ilginç bir karar alındı. Güvenlik kamerası yasal mevzuat nedir, yasal mı, yasak mı, özel hayatın gizliliği ihlali nedir? Soruların yanıtları haberimizde...

Son dönemde hırsızlık olaylarının büyük bir hızla artması pek çok kişinin kendisini daha güvende hissetmesini sağlamak amacı ile evine güvenlik kamerası taktırmasına neden olmuştu.



EVİNE GÜVENLİK KAMERASI TAKTIRANLAR DİKKAT! BUNU YAPARSANIZ HAPİS CEZASI VAR



Kişilerin kendi güvenliklerini sağlamak adına almış oldukları bu önlem komşular arasında özel hayatın gizliliği tartışmalarını da alevlendirmişti.



Pek çok kişinin kendi evini kontrol etmek için takdırdığı güvenlik kameralerarının hemen yanlarında bulunan dip komşularının da giriş çıkışlarını görüntü altına alması yeni bir tartışma konusu oluşturmuştu.



Sabah Gazetesi yazarı Dilek Yaman tarafından yapılan habere göre kendi evine kamera taktıran kişinin başı komşusunun şikayeti üzerine belaya girdi. Kendi evine güvenlik kamerası taktıran Cem E. komşusunun da bahçesini gösterecek şekilde kamera yerleştirdiği şikayeti ile mahkemelik oldu.



İstanbul Eyüp'te yaşanan ilginç olayda Perihan G. isimli vatandaş komşusu Cem E. tarafından evine takılan güvenlik kameralarının yönünün kendi bahçesi, kapısı ve merdivenlerini gösterebilecek şekilde ayarlandığını fark etti. Bu nedenle özel hayatının ihlal edildiğini belirten Perihan G. şikayetçi oldu.



Yapılan şikayet üzerine Cem E.'nin ifadesi alındı. Cem E. ifadesinde amacının kendi güvenliğini sağlamak olduğunu ve kameranın kendi kapısını görecek şekilde takılmasını istediğini beyan etti. Amacının suç işlemek olmadığını belirten Cem E. hakkında savcılık özel hayatın ihlali gerekçesi ile iddianame hazırladı.



Evine Bunu Yapanlar Dikkat! Komşunuz Şikayet Ederse 2 Sene Hapis Cezası Alabilirsiniz



2 SENE HAPİS CEZASI ALABİLİR!



Düzenlenen iddianame sonrasında Asliye Ceza Mahkemesi üzerinden dava görüşmesi başlayacak. Mahkemenin özel hayatın gizliliği suçlamasını kabul etmesi durumunda Cem E. iki sene hapis cezası ile karşı karşıya kalabilecek.



Bu nedenle evine güvenlik kamerası taktırmak isteyen kişilerin profesyonel kurumlardan hizmet alması, konu hakkında projelendirme yapılırken takılacak olan güvenlik kameralarının yönlerinin çok iyi ayarlanması gerekiyor.



Emlak365.com