Evini Dönüştürmek İsteyene! Yüzde 1 KDV, 48 Ay Kira Desteği, 120 Ay Vadeli 125.000 TL Kentsel Dönüşüm Kredisi

Kentsel dönüşüm ile evini yenileyecek olanlara hem kentsel dönüşüm kredisi hemde 48 ay kira yardımı sağlanır. Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Köse açıklamalarda bulundu.
Evini Dönüştürmek İsteyene! Yüzde 1 KDV, 48 Ay Kira Desteği, 120 Ay Vadeli 125.000 TL Kentsel Dönüşüm Kredisi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse kentsel dönüşüm ile evini yenilemek isteyenlere sağlanan ek olanaklar hakkında bilgi verdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLE EVİNİ YENİLEYECEKLERE ÖZEL DESTEKLER

Sezayi Köse, İstanbul'da devam eden kentsel dönüşüm projeleri hakkında bilgi verdi. İstanbul'da 1.5 milyon adet acil dönüştürülmesi gereken konut olduğunu ifade eden Sezai Köze bu konutlar arasında da 300 binin çok acil dolduğunu duyurdu. 2023 yılı projeleri hakkında da konuşan Köse bu süreye kadar 123 bine yakın konutun dönüşümünün tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Konuşmasının devamında İstanbul'da öncelik verilen ilçeler hakkında da konuşan Köse Kartal, Kadıköy, Üsküdar, Beykoz, Pendik, Ataşehir, Sultanbeyli, Bağcılar, Esenler, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Beyoğlu, Güngören, Zeytinburnu, Eyüp bölgelerinde çalışmaların devam ettiğini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Sezayi Köse konuşmasının devamında kentsel dönüşüm alanında sağlanan destekleri hatırlattı.

Kentsel dönüşümlerde kar olmadığını ifade eden Köse bakanlık destekleri ile indirimler olduğunu, maliyetlerin altında fiyatlar sunulduğunu söyledi. Bunun dışında sağlanan destekler hakkında da konuşan Köse şu ifadeleri kullandı. "Vatandaşa riskli yapıysa 18 ay, riskli alandaysa 48 ay kira yardımı veriliyor. Kentsel dönüşümün hızlanması için faiz destekli kredilerde limitler de yüzde 60 arttırıldı. Evini güçlendireceklere verilen kredide üst sınır 50 bin liradan 80 bine, dönüştüreceklere verilen kredide ise 125 bin liradan 200 bine çıktı. Bu yılın başında yapılan yeni bir düzenlemeye de KDV indirimi geldi. Vatandaş müteahhitle kat karşılığı anlaşma yapmadan evini kendi dönüştürürse bundan sonra yüzde 18 yerine yüzde 1 KDV ödeyecek."

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın organizasyonunda devam eden kentsel dönüşüm projelerinde bu zamana kadar 81 şehirde 2.5 milyon konutun dönüşümü sağlandı. Çalışmalar ise devam ediyor.