Evinin Çatısına Güneş Paneli Kuran Bedava Elektrik Kullanacak! Güneşten Elektrik Üretmenin Maliyeti Ne Kadar, Kaç TL?

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olması nedeni ile yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlar devam ediyor.
Evinin Çatısına Güneş Paneli Kuran Bedava Elektrik Kullanacak! Güneşten Elektrik Üretmenin Maliyeti Ne Kadar, Kaç TL?

Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olması nedeni ile yenilenebilir enerji kaynaklarına yapılan yatırımlar devam ediyor. Oturduğu evin çatısına güneş paneli kuran ve GES Santrali kuranlar hem bedava elektrik kullanacak, hem üzerine para kazanacak!

Emlak365.com / Evinin çatısına güneş paneli kuran kişilere hem bedava elektrik kullanma imkanı hem de fazla elektrik üretmeleri durumunda fazlasını satarak para kazanma imkanı sunuluyor.

EVİN ÇATISINA GÜNEŞ PANELİ KURMANIN MALİYETİ NE KADAR, KAÇ TL?

Konu hakkında açıklama yapan Gumbel Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Herdem evlerde elektrik üretmenin maliyetinin kw başına 750 dolar olduğunu dile getirdi.

Evimin çatısına güneş paneli kurmak istiyorum diyen kişiler için maliyetler konusunda da bilgi veren Herdem konutlarda güneş enerjisi paneli için yasal sınırın 10 kilovat olduğunu belirterek bu işlemin maliyetinin de kilovat başına 750 dolar olduğunu söyledi.

Herdem panellerin kurulumu için de 5 metrekarelik bir alana ihtiyaç duyduklarını belirterek "Kurulumun ardından sistemin resmi geçici kabulü gerçekleşiyor ve aylık mahsuplaşma sistemine dahil olunuyor. Ardından öncelikli olarak üretilen elektrik kullanılıyor, gün içinde enerji fazlası olması durumunda veya üretilen enerjinin yetersiz olması durumunda mevcut elektrik dağıtım şebekesi vasıtasıyla dengeleme sağlanıyor" diyerek süreç hakkında bilgi virdi.

Ay sonunda ise mahsuplaşma yapıldığını belirten Herdem üretilen elektrik tüketilenden fazla ise bu fazla kısım belirlenen tarife enerji fiyatı üzerinden şebekeye satılarak konut sahibi tarafından para kazanıldığını dile getirdi.

Vatandaş bu sayede hem bedava elektrik kullanıyor, hem fazla elektriği satarak para kazanıyor hem de devlete temiz enerji üretimi konusunda katkı sağlamış oluyor ve ekonomiye destek sağlanıyor.